Haagissa Hollannissa kamppaillaan pian alle 21-vuotaiden EM-mitaleista. Arvonnat käynnistyvät keskiviikkona ja tositoimiin päästään torstaina. Suomea edustaa viisihenkinen joukkue.

Alle 57-kiloisissa otteleva Porin Fudoshinin Pihla Salonen astuu tatamille ensimmäiseen otteluunsa torstaina 7.9. Perjantaina vuorossa ovat alle 63-kiloisissa otteleva Helsingin Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula, alle 70-kiloisissa Oulun Judokerhon Anni-Olivia Narva ja alle 81-kiloisissa Tampereen Judon Teo Yliruusi. Suomalaisista viimeisenä tatamilla esiintyy alle 78-kiloisissa otteleva Vantaan Jukaran Emma Krapu.

Kaikki suomalaiset ovat esittäneet kevään aikana vahvoja otteita kansainvälisillä tatameilla ja yltäneet mitaleille ikäluokan European Cup -kilpailuissa.

– Takana on tiivis valmistautuminen ja joukkueella on varmasti odottavat tunnelmat ennen H-hetkeä. Meillä on liikkeellä hyvä viiden urheilijan joukkue, joka on otellut pirteästi menneen kauden aikana. Pihla lähtee kisoihin sijoitettuna ja on varmasti viime vuoden mestaruuden jäljiltä seurattu urheilija, kertoo valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Ottelut alkavat alustavan aikataulun mukaan 10.00 paikallista aikaa ja finaalit otellaan 16.00 alkaen. Kilpailuihin osallistuu 368 judokaa 42 maasta. Kilpailujen livestreamia voit seurata osoitteessa judotv.com. Lisätietoja kilpailuista löytyy myös Euroopan Judounionin nettisivuilta eju.net.