Nyt voit ostaa Judoliiton lisenssin kaudelle 1.8.2023 – 31.7.2024 Suomisportissa. Lisenssin lisäksi paikalliset seurat veloittavat omat jäsenmaksunsa itsenäisesti joko Suomisportin kautta tai haluamallaan tavalla.

SUOMISPORT – Kaikki urheilun palvelut yhdessä paikassa

Judoliiton lisenssi sisältää:

  • Vakuutusturvan – OP Pohjolan ryhmävakuutus/Sporttiturva
  • Mahdollisuuden ostaa lisäturvaa – OP Pohjolan Lisäturva/Sporttiturva
  • Oikeuden osallistua judoliiton tapahtumiin kuten kilpailuihin, koulutuksiin, vyöarvojen korotuksiin ja muihin tapahtumiin.
  • Muut judoliiton palvelut kuten seurapalvelut, seuratapaamiset, valmentajien verkostot, fitjudo verkosto.

Ryhmävakuutuksen ehdot lyhyesti:

  • Omavastuu 200 euroa per vanhinko (ennen 100 euroa)
  • Korvauskatto kaikissa ryhmissä 5.000 euroa (ennen yli 18 v. 7.500 eur)
  • Haittakorvaus 30.000 euroa
  • Kuolinkorvaus 8.500 euroa

Lisäturva:

  • Lisäturvan vuosimaksu 270 euro (ennen 110 euroa)
  • Nostaa korvauskaton hoitokorvauksen osalta 10.000 euroon per äkillinen tapaturma.

Vakuutusehdot:

Suomisport – Suomen Judoliitto ry

HUOM!! Tapaturman sattuessa ota aina ensin yhteys Pohjola terveysmestari palveluun puh. 0100 5225. Terveysmestari osaa ohjata sinut sitten oikeaan paikkaa, jolloin säästyy turhia kuluja ja sitä kautta meidän vakuutusturva pysyy kohtuullisempana. Yhteinen hyvä siis paranee ja saat suoraan tiedon miten sinua voidaan auttaa parhaiten.

Yleisesti vakuutusturvasta tiedoksi

Judoliitto on käynyt vakuutusneuvottelut tähän saakka vuosittain ennen kauden alkua ja sopimus on ollut voimassa vain vuoden. Eli vakuutusneuvottelut ovat olleet vaiheessa, jolloin mm judoliiton lisenssin suuruus on jo vahvistettu edellisessä syyskokouksessa. Näin ollen kaikki vakuutusmaksujen korotukset ovat vaikuttaneet suoraan judoliiton talouteen. Näin ei voi jatkua ja tähän ollaan tekemässä nyt muutosta.

Tämän vuoden vakuutusneuvottelut olivat tiukat ja keskusteluja käytiin useaan otteeseen. OP Pohjolan vakuutuskorvaukset judovahingoista ovat suuret suhteessa heidän saamaan maksutuloon, tästä syystä korotuspaineet olivat kovat. Saimme neuvoteltua kohtuulliset korotukset, mutta valitettavasti vahinkojen omavastuu ja lisäturvan vuosimaksu nousivat oleellisesti, vaikka näihin ei olisi judoliiton puolelta haluttu muutosta.

Aloitamme nyt OP Pohjolan kanssa neuvottelut valmiiksi kaudelle 1.8.24-31.7.25 – neuvottelut on käytävä ja sopimus tehtävä ennen syyskokousta 2023 että judoliiton lisenssit saadaan vahvistettua oikealle tasolle eikä talousarvioon jää taloudellista riskiä vakuutusten osalta.

Olemme pyytäneet taustatiedot vahingoista per ikäryhmät (kappaleet ja eurot). Tarkoitus on myös hakea vertailua vakuutusryhmiin ja saada tietoja muista lajeista.  On arvioitava, onko optimaalista pitää vakuutukset nykyisissä luokissa (ikäryhmä) vai hakea niihin uudet luokat per judokan riskitaso.

Tähän mietintään toivomme myös judoseurojen verkoston apua. Tulemme lähettämään elokuussa kutsun avoimeen keskustelutapahtumaan virtuaalisesti, mitä toiveita ja ajatuksia judoliiton ryhmävakuutus herättää. Uudet vakuutus ja lisenssiryhmät tullaan työstämään sitten tämän yhteistyön pohjalta.

Kivaa kauden aloitusta kaikille judokoille!

Tuija Ihanamäki hallintovaliokunnan pj
Otto Favén vt järjestöpäällikkö