Kolmannet European Games’it eli Euroopan kisat järjestettiin Puolassa kesä-heinäkuun vaihteessa. Tässä monilajitapahtumassa oli mukana myös judo maajoukkueiden Euroopan mestaruuksista mittelemässä. Suomesta paikalla olivat allekirjoittanut ja it-vastaava Tero Partanen. Joukkueita oli 22, tuomareita 15 ja ottelut oteltiin kolmella tatamilla.

Tuomarointini oli harmittavan kaksijakoista: toiset ottelut sujuivat kiitettävästi ja toisissa jäi parantamisen varaa. En esimerkiksi antanut siltaipponia, kun ajattelin, että oliko tilanne alastulon blokkaaminen päällä. Tämän lisäksi sekoilin eräässä sidontatilanteessa. Jätin myös yhdestä rullista pisteet antamatta. Suurin osa otteluista sujui kuitenkin hyvin, mutta edellä mainittuja heikkouksia ei tarvitsisi enää olla. Vaikka normaalisti keskityn otteluun kiitettävästi, niin tällä kertaa keskittyminen oli vaikeaa, enkä saanut noista tilanteista henkistä otetta. Yleensä pakotan itseni keskittymään otteluun sisäisellä puheella, mikäli keskittymisessä on ongelmia, mutta tällä kertaa se jäi tekemättä.

Tästä on parannettava paljon seuraavaan kilpailuun ja elokuun alussa olevaan Mastersiin.

Veli-Matti Karinkanta
Olympiatuomari