Riina Myllylä raivasi tiensä kolmannelle kierrokselle alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Zagrebissa, jossa Italian Martina Capezzuto oli tällä kerralla vahvempi.

Ensimmäisen kierroksen Myllylä pääsi vapaalla ja toisella kukisti Serbian Nevena Pavlovicin kuristuksella. Kolmannella kierroksella Capezzuto osoittautui vaikeaksi vastustajaksi hyökäten jatkuvasti matalilla tekniikoilla, joiden jälkeen Myllylä puolestaan hyökkäsi matossa. Italialaisen taktiikka ajoi kuitenkin lopulta Myllylän varoitustilin täyteen.

– Ensimmäisellä kierroksella voitto serbialaisesta varmalla tekemisellä. Toisella kierroksella oli vastassa hankala italialainen, jonka ottelutyyli ja taktiikka oli hyökätä heikoilla polvitekniikoilla kokoajan ja näin hankkia Riinalle varoituksia. Vaikka tämä oli tiedossa ei Riina päässyt otteluun mukaan ja varoitustili täyttyi. Siitä huolimatta Riinan kausi on ollut upea kahdella arvokilpailumitalilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti U21-ikäluokkaa, analysoi nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

Alle 57-kilon painoluokan voittoon eteni lopulta Japanin Riko Honda. Hopealle otteli Taiwanin Yu-Han Lin ja pronssimitalit ottivat Portugalin Maria Silveira sekä Israelin Hili Zakroisky. Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut oteltiin Kroatian Zagrebissa. Lisätietoja löydät Kansainvälisen Judoliiton nettisivuilta osoitteesta ijf.org.