Suomea edustaa kesän aikana arvokisamenestystä niin EM- kuin EYOF -kilpailuista niittänyt Helsingin Chikaran Riina Myllylä. Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Myllylä lähtee luottavaisena kilpailuihin.

– Valmistautuminen on ollut suunnilleen samanlainen kuin kaikkiin muihinkin kisoihin. Takana kova leiri Pajulahdessa ja nyt on hyvä lähteä Kroatiaan. Toivon kisoista hyviä matseja ja kokemusta. Keväällä oteltujen Georgian ja Azerbaidzanin EJU-Cupien sekä kesän EM- ja EYOF-kilpailujen jälkeen kauteen tyytyväisenä menen ottelemaan ilman stressiä tuloksista, kertoo kohta kohti Kroatiaa suuntaava Myllylä.

Alle 18-vuotiaiden Maailmanmestaruuskilpailut otellaan Zagrebissa kuluvalla viikolla. Kilpailut alkavat tiistaina arvonnoilla ja päättyvät sunnuntain joukkuekilpailuun. Myllylän vuoro astua tatamille alle 57-kilon painoluokassa on perjantaina. Myllylä on arvottu suoraan toiselle kierrokselle, jossa kohtaa Serbian Nevena Pavlovicin.

– Matkaan on mahtunut onnistumisia, pettymyksiä, turhautumista, onnen ja epäonnen kyyneleitä, mutta ennen kaikkea oppimista ja kasvua. On ollut suuri ilo ja kunnia olla mukana matkassa viikottaisessa arjessa, kertoo Myllylän valmentaja Jarmo Hukkanen.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Riinan pitkä kausi huipentuu nyt kolmansiin arvokilpailuihin tälle kesälle. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin, paljon samoja vastuksia kuin EM- ja EYOF-kisoissakin. Mielenkiinnolla odotan hyviä otteluita, toteaa nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

Kilpailuihin osallistuu judokoita 64 maasta ja kuudesta eri maanosasta. Kilpailujen livelähetystä pääset seuraamaan osoitteesta judotv.com. Lisätietoja löydät myös kansainvälisen judoliiton nettisivuilta osoitteesta ijf.org.