Riina Myllylä voitti pronssia judossa alle 57-kiloisten sarjassa.

Myllylä raivasi tiensä mitaleille voittamalla avauskierroksella Unkarin Fedra Hoon ja toisella kierroksella Kyproksen Marina Azinoun. Välierävastustajalle, Saksan Odalis Santiago-Santanalle, hän kärsi tappion, mutta kaatoi pronssiottelussa Israelin Hili Zakroiskyn ipponilla. Pronssiottelu oli uusinta kuukauden takaisesta U18 EM-kisojen pronssiottelusta. Myös silloin Myllylä voitti israelilaisen.

”Neljä ottelua, kolme voittoa. Ensimmäinen vastus oli minulle uusi, ei ollut hänestä vanhaa tietoa. Toinen vastustaja oli tuttu kaveri, kova sellainen, mutta se matsi meni hyvin. Kolmas oli valitettavasti tappio, mutta sitä enempää miettimättä kohti pronssimatsia. Sielläkin oli tuttu vastustaja, joka oli viimeksi vastassa EM-pronssimatsissa, ja siellä voitin. Nyt sitten kovalla motivaatiolla ja tahdolla pronssia tuli Suomelle. Kiitokset valmentajille ja koko suomen porukalle”, summasi Myllylä.

Myllylää valmentaa Jarmo Hukkanen ja hän edustaa Chikara Helsinkiä ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa Urheaa.

Muille suomalaisille arvokasta kokemusta

Alle 81-kiloisissa otteleva Aleksi Hukkanen hävisi avausvastustajalleen Belgian Kenzo Cremersille, samoin kuin Robi-Lucas Honkanen (-73 -sarjassa) Saksan Josef Ivtchenkolle. Myös alle 63-kiloisissa ottelevan Jenna Kuosmasen vastustaja, Hollannin Luna De Kock, oli vahvempi avausottelussa.

Honkanen pääsi jatkoon keräilyerien kautta, mutta kärsi tappion Iso-Britannian Derek Marczakille.

70-kiloisten sarjassa Isla Erkkilä kohtasi Bulgarian Nadie Jaafarin. Kovaksi tiedetty vastustaja oli odotusten mukainen ja vei ottelun nimiinsä. Erkkilä pääsi jatkoon keräilyerien kautta, mutta tie katkesi tappioon Hollannin Xanne Van Lijfiä vastaan.

U18 vastuuvalmentaja Eetu Laamanen tiivistää kilpailut
Riina on vakiinnuttanut tasonsa tällä kaudella aivan ikäluokan kärjessä ja finaalipaikka oli erittäin lähellä. Mitali jälleen arvokilpailuista on tosi kova suoritus ja hieno juttu meille myös lajina, kun useammat EYOF-kilpailut ovat ehtineet vierähtää ilman mitalia judosta Suomeen. EYOF vastaa Judossa tasoltaan monissa painoluokissa ikäluokan Em-kilpailuita eikä helppoja vastustajia ole. Osan valmistaumista haittasivat hieman loukkaantumiset, mutta kaikki meidän joukkueesta ottelivat omalla tasollaan ja venymistä olisi tarvittu otteluvoittoihin. Monilajitapahtuma antaa kuitenkin nuorille arvokasta kokemusta kohti tulevaa ja työnteko jatkuu”.

Kuvat: eju.net ja Olympiakomitea