Judon SM-kilpailut järjestetään yhtenä superviikonloppuna 1.-3.3.2024 Ideaparkin Bläk Boksissa Lempäälässä. Judoliitto hakee judoseuraa kilpailuiden järjestäjäksi. Tapahtumakonseptin käsikirjan ansiosta myös uudet SM-kisajärjestäjät ovat tervetulleita hakemaan kilpailujärjestämisoikeuksia. Mikä tahansa judoseura voi Ideaparkin partnerina harkita kilpailujen järjestämistä. Hakemukset tulee toimittaa kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

 Alustava aikataulu Judon superviikonlopulle Ideaparkin Bläk Boksissa 1.-3.3.2024

PE 1.3. Rakentaminen, osallistumisen varmistaminen ja punnitus U18 + aikuiset

LA 2.3. U18 aamu, aikuiset iltapäivä/ilta + lasten Ideapark Shiai kauppakeskuksen keskusaukiolla (n. 9-13), VIP-klubi

SU 3.3. parajudo, U21, veteraanit, kata, Mixed Team -joukkuekilpailut (aikuiset)

Vuoden 2024 SM-kisat ja valintakriteerit

Vuoden 2024 valintakriteereissä painotetaan muiden valintakriteerien ohella järjestävän judoseuran pitkäjänteistä työtä kilpailutoiminnan kehittämisessä (ks. liite Hakulomake vuoden 2024 Judon SM-kisoihin).

”Seuran, joka kannustaa ja tukee nuoria judolupauksia etäisyyksistä ja vaihtuvista haasteista huolimatta, tulisi saada SM-tapahtuma järjestääkseen ja sitä kautta myös taloudellista tukea seuratoiminnan kehittämiseen ja omien urheilijoiden tukemiseen”, toteaa Visa Vainiola Ideaparkin toiveen.

Valintakriteereissä nostetaan esille myös seurojen motivoitunut ja yhteistyöhön kykenevä talkoolaisten joukko, tulee vastaamaan kilpailun toteuttamisesta ennakolta tiedossa olevien vastuiden mukaan (vrt. tapahtumakäsikirja). Tapahtumakonseptin kehittyessä ja Taina Sahan laatiman tapahtumakonseptin käsikirjan myötä ei ole enää tarvetta ensisijaisesti painottaa SM-kilpailun järjestämiskokemusta kuin ensimmäisellä sopimuskauden hakukierroksella. Tapahtumakäsikirja on seurojen käytettävissä jo hakuaikana. Ohessa on hakemus ja valintakriteerit.

Vuosi 2024 on olympiavuosi

Vuoden 2024 kilpailut ovat olympiavuoden tapahtuma, mikä näkyy myös SM-kilpailuissa. SM-tapahtumassa nostetaan esiin kilpajudokoiden kasvattajaseurat ja seuravalmentajat ja -ohjaajat, jotka tekevät pyyteetöntä työtä päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Seurat voivat ehdottaa joukostaan VIP-lipun saajaksi henkilöä, jonka haluavat palkita kilpajudon valmentajina tai ohjaajina. Ideapark on luvannut tarjota seurojen valitsemalle henkilölle lauantain SM-kilpailuun VIP-lipun (2.3.2024).

Taustaa

Judoliitto on kuullut kaikkia SM-kategorioiden kilpailuryhmien vastuuhenkilöitä. Judoliitto ja Ideapark Lempäälä ovat muokanneet kumppanuussopimusta uudelleen niin, että kaikki SM-tapahtumat voidaan toteuttaa saman viikonlopun aikana. Ratkaisu on edellyttänyt kaikilta osapuolilta joustavuutta aikataulujen yhteensovittamiseksi. Tarkempi tapahtuma-aikataulu määritellään kolmikantasopimuksessa (järjestävä judoseura, Judoliitto ja Ideapark Lempäälä), kun tapahtumajärjestäjä on valittu.

Hakemus

Hakulomake vuoden 2024 judon SM-kilpailujärjestäjäksi tulee toimittaa viimeistään 30.6.2023 sähköpostilla osoitteeseen toimisto@judo.fi. Lisätietoja aiheesta toimisto@judo.fi.

Hakulomake: SM-kisat 2024_järjestäjähaku_kriteerit_pisteet

Vastuutehtävätaulukko: SM-kisat 2024_Vastuutehtävätaulukko