Suomen joukkue osallistui viikonloppuna järjestettyyn Matsumae Cupiin Tanskassa.

Turnauksessa oteltiin ikäluokittain U15-ikäisista aina aikuisiin asti. Osallistujia oli saapunut paikalle seura- ja maajoukkueina 27 maasta yhteensä noin 560 kilpailijan verran. Suomesta mukana oli 29 kilpailijaa. Suurin sarja oli MU21-73, jossa oli 62 ottelijaa ja esim. Ville Kivelällä ja Lenni Urolla oli 6 ottelua, joista viimeisenä pronssiottelu keskenään.

Suomalaisten mitalisaldo:
Kultaa Ella Luoto U15  -44kg
Hopeaa Emma Krapu naiset -78kg sekä Ella Luoto U18 -44
Pronssia Pihla Matikainen naiset -57kg, Emma Krapu U21 -78kg, Ville Kivelä U21 -73kg Essi Lappeteläinen U18 -52kg, Eino Pirttikoski U18 -55kg, Saku Määttä U18 -66kg ja Sara Mäntykenttä U15 -44kg
Viidensiä olivat Teo Yliruusi U21 -81kg, Lenni Uro U21 -73kg, Karl Gorkvee U15 -60 kg ja Mikko Marttila U18 -60 kg.

Suomalaistuomareita kilpailuissa edusti Otso Koski, joka palkittiin kolmen muun tuomarin tavoin hyvistä otteista.

”Matsumae Cup on ollut hyvä tapahtuma meille niin kuin tämäkin viikonloppu osoitti. Joukkue sai paljon otteluita ja onnistumisia mutta tietysti kehitettävääkin jäi. Erityisesti nuoremmilla aktiivisuus ja aloitteisuus oman otteen haussa sekä hyvän otteluasennon säilyttämisessä.” kommentoivat Judoliiton valmentajina reissulla toimineet Jaana Jokinen sekä Tuomas Narva.

Turnauksen ajan valmennuksen apuna olivat myös Teemu Virtanen (Maskun Tempo) ja Sini Hukka (Kiteen Kippon). Heille matka oli samalla osa Judoliiton 3. tason valmentajakoulutusta:

”Kilpailujen taso oli joukkueessa mukana olleille urheilijoille juuri oikea. Ottelut olivat hyvin tasaisia ja tappiot olisivat hyvin voineet kääntyä myös voitoiksi. Jokainen pääsi matseissa toteuttamaan omaa judoaan, sekä löysivät varmasti kehityskohteita harjoitteluun. Näitä asioita painotettiin myös leirille vietäväksi. Vaikka lauantaina kisapäivä oli pitkä (n. 12 tuntia), koko joukkue jaksoi hyvin olla myös mukana kannustamassa vielä matolla olevia urheilijoita ihan finaaleihin asti. Seuravalmentajina oli silmiä avaavaa myös nähdä, kuinka näin isoja kisoja järjestetään.” kommentoivat Hukka ja Virtanen.

Kisojen jälkeen joukkue jäi vielä leirille Tanskaan. Leirille osallistuu kaikkiaan yli 300 judokaa eri maista.

Matsumae Cupin tulokset 2023

Kirjoittajat: Sini Hukka ja Teemu Virtanen