FitJudo on uusi aikuisille suunnattu matalankynnyksen lajisovellus, jossa judolliset harjoitteet yhdistyvät lihaskunnon sekä liikkuvuuden kehittämiseen kamppailua unohtamatta. Maaliskuussa 2023 järjestetään FitJudo-ohjaajakoulutus, jonka lähijakso on 18.-19.3. Porissa.

Mikä on Fitjudo?

FitJudo on Suomen Judoliiton aikuisliikunnan asiantuntijoiden kehittämä, judoseurojen kurssitarjoomaan luotu uusi turvallinen, etenkin aikuisille suunnattu, lajisovellus. Sen tavoitteena on madaltaa kynnystä tulla judotatamille, löytää judon pariin ja muuttaa mielikuvaa perinteisestä judoharjoittelusta. FitJudon harjoittelu vaikuttaa positiivisesti terveyskunnon osa-alueista erityisesti liikehallintakykyyn, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaan.

Judo lajina ei määrittele toiminnan kokonaisuutta, vaan lajisovelluksen tavoitteena on kehittää osallistujaa kokonaisvaltaisesti oman taito- ja kuntotason mukaan. Fitjudon voidaan ajatella olevan yksi uusi polku judoseurojen toiminnan pariin ja mahdollistaa harjoittelu suuremmalle kohderyhmälle. Kohderyhmiä voivat olla esim. judoseuran lasten vanhemmat, sponsorit ja yritykset, aikuiset, joilla ei ole aiempaa kokemusta judosta jne.

Lue lisää FitJudosta täältä.

Kouluttaudu tänä keväänä FitJudo-ohjaajaksi

Tällä hetkellä FitJudo-harjoituksia pyörii kymmenessä judoseurassa ympäri Suomea. Seuraava FitJudo-ohjaajakoulutus käynnistyy 9.3. ja sen lähijakso on 18.-19.3. Porissa. Koulutuksen laajuus on noin 1 op eli 27h ja se sisältää etä- ja lähiopetusta sekä itsenäisesti toteutettavia tehtäviä. Koulutuksen käynyt on suorittanut FitJudo-ohjaajalisenssin ja hänellä on oikeus ohjata FitJudo-tunteja ja -kursseja.

Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 5.3. täällä.