Suomen U18-edustusjoukkueen urheilijoita osallistui tänään U18 Eju Cupiin Espanjan Fuengirolassa. Valmentajina U18 vastuuvalmentaja Eetu Laamanen ja seuravalmentaja Jarmo Hukkanen.

Joukkue saavutti yhden pronssimitalin ja kaksi 5.sijaa. Mitalin nappasi Chikaran Aleksi Hukkanen 5 sarjassa -81kg. Aleksi otteli yhteensä kuusi ottelua voittaen niistä viisi.

Chikaran Riina Myllylä -57kg ja Orimattilan Judoseuran Laura Hanhela +70kg sijoittuivat hienosti viidenneksi. Molemmat voittivat 3 ottelua.

Oulun Judokerhon Ada Narva -63kg ja Rovaniemen Koyaman Pihla-Maria Seikkula -57kg jäivät tällä kertaa ilman otteluvoittoja.

Uransa toisen Eju Cup pronssimitalin voittanut Hukkanen kommentoi itse kilpailupäivää seuraavasti:
”Päivä sujui pääosin hyvin, ensimmäisessä ottelussa oli vastassa kova espanjalainen josta jatkoajalle voitto. Toiseen matsiin tuli italialainen, jolle niukka tappio jatkoajalla.

Pienien epävarmuuksien jälkeen pääsin keräilyihin, jossa ensimmäisenä tuli vastaa liettualainen. Toisessa keräilymatsissa vastaan tuli ranskalainen, joka hoitui suhteellisen helposti. Viimeiseen keräilymatsiin tuli vastaan vahva ranskalainen, josta jatkoajalla voitto. Pronssimatsin vastustaja oli vahva Portugalin Tiago Coutinho. Aluksi oli ongelmia otteiden kanssa, mutta matsin edetessä pääsin peliin mukaan ja heti jatkoajan alussa voitto kuristuksella.”

U18 vastuuvalmentaja Eetu Laamanen kommentoi Espanjasta:
”Aleksi osoitti hyvää ottelemista ja pystyi kaivamaan voitontahdon tappio matsin jälkeen keräilyjen kautta podiumille. Tosi hyvä suoritus häneltä ja toinen Eju Cup-mitali U18-sarjoissa.

Riina otteli myös hyvin, voittaen kolme ensimmäistä otteluaan. Semifinaalissa vastustaja pääsi yllättämään Riinan nopealla kuristuksella, josta seuranneen lyhyen tajuttomuuden takia hän joutui sääntöjen mukaan luovuttamaan pronssiottelun. Harmillinen juttu.

Laura otteli ensimmäisessä Eju Cupissaan ollen viides. Kelpo suoritus ensikertalaiselta ja mitaliin olisi ollut myös hänellä mahdollisuudet. Varsinkin ensimmäinen voitto ranskalaisesta vastustaja oli hyvä päänahka Lauralle.

Loukkaantumisten takia tuli pari poisjääntiä, joten joukkueessa oli lopulta vain viisi urheilijaa. Siihen nähden mitali ja kaksi viidettä sijaa on hyvä vuoden aloitus. Tarvitsemme näitä kilpailuja, jotta näemme missä muut menevät ja mitä tulee parantaa kohti kevään seuraavia Eju Cupeja.

Kova treeni jatkuu jo ensi viikolla, kun osa joukkueessa matkustaa Kroatiaan leirille. Leirille on tulossa yli 500 tämän ikäryhmän judokaa.