Suomen joukkue rohmusi mitaleita Tarton Kaimu Keerak -muistokilpailussa

Lumiseen Tartoon oli saapunut joukoittain suomalaisia monia eri reittejä pitkin osallistumaan tasokkaaseen kansainväliseen kilpailuun, joka veti paikalle yhteensä yli 500 osallistujaa. Suomen u18 juniorit suoriutuivat kilpailuissa hyvin ja poistuivat paikalta ison mitalisaaliin kera.

Tyttöjen alle 52 kilon sarjassa Iisalmen Judoseuran Essi Lappeteläinen voitti kaikki ottelunsa komeasti mattoipponeilla. Essi voitti myös kultaa nuorempien ikäluokassa.

Alle 57 kiloisten tyttöjen sarja oli suomalaisten juhlaa. Chikaran Riina Myllylä otti kultaa näytöstyyliin ja Jukaran Moona Huhtakangas sekä Orimattilan Judoseuran Laura Hakso täydensivät mitalisaalista ottamalla hopeaa ja pronssia.

Tyttöjen yli 70-kilon sarjassa Orimattilan Enna Nieminen taisteli itselleen hienosti hopeaa. Varsinkin Ennan ensimmäisen ottelun voitto lähes päätä pidempää virolaista vastaan oli todellinen taisteluvoitto.

Poikien puolella alle 66 kilon sarjassa saatiin jättipotti, kun Suomi valloitti koko podiumin. Chikaran Jesper Taavitsainen voitti kultaa komeasti neljällä mattoipponilla. Suoritusta täydensi Tampereen Judon kova kolmikko Saku Määttä (hopeaa) Justus Ojanne (pronssia) ja Mikko Marttila (pronssia)

Alle 73 kilon sarjassa Chikaran Kristofer Pertelson joutui taistelemaan viiden ottelun verran ottaakseen pronssia. Matkalla pronssile kaatui myös Viron kova Saad Dikajev, jolle Kristofer koki tappion pari viikkoa aiemmin Riikan Eurooppa-Cupissa. Nyt virolainen vietiin mattoon lonkalla kovaa ja korkealta.

Alle 81 kilon sarjassa Chikaran Aleksi Hukkanen teki selvää jälkeä kolmesta vastustajastaan matkalla pronssille. Ainoa tappio tuli semifinaalissa virolaista vastustajaa vastaan.

U18 ja nuorempien täydet tulokset löytyvät osoitteesta: https://live.ookami.ee/Keeraku_Childrens_Judo_Day/index.html?fbclid=IwAR1EX2v8Ogh1jJZbOwvdCrYS1JuobyirLiB_UTopoYcUuXuOQ_Og4z_BEtY

Tommi Valtonen