Turnauksen neljänneksi sijoitettu Puumalainen (wrl 16.) arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asteili Itävallan kokenut Allerstorfer ( wrl 37). Puumalainen hyydytti itävaltalaisen ja otti lopuksi ottelun päättäneen sidonnan.

Kolmannen kierroksen ottelussa unkarin Sipochia ( wrl.23) vastaan Puumalainen esitteli unkarilaiselle räjähtävää käsiheittoaan joka lopetti ottelun ennen täyttä aikaa.

Semifinaalissa käytiin tiukka ja tasaväkinen taistelu maailmanlistan ykkösjudokan, Tajikistanin Rakhimovin ja Puumalaisen kesken. Tasaväkinen ja tiukka ottelu eteni jatkoajalle varoitusten ollessa tasan. Rakhimovin onnistui kuitenkin kaivaa jalkaheitolla finaalipaikan tuonut piste. Pronssiottelussa vastaaan asteli usbekistanin Bakhtiyorov (wrl 25.), joka pääsi hyvään heittopaikkaan heti ottelun alussa ja vei ottelun ipponilla.

Martin kommentit ottelupäivästä:

”Ekat kolme matsia parasta Marttia ikinä, pysyin hyvin taktiikassa ja ratkaisin kun oli sen hetki. Semifinaalissa tiukka tappio WRL ykköselle, finaali ei ollut kaukana. Pronssimatsissa yksi virhe jonka ansiosta vastustaja pääsi ratkaisemaan ottelun. Plussalle jäätiin päivästä vaikka lopputulos harmittaakin todella paljon.”

KUVA IJF

Mika Mukkula