Finnish Judo Open järjestettiin Turussa 5.-6.11.2022

Osallistujia paikalle saapui 7 maasta. Puola mm. lähetti nuorten maajoukkueensa joka teki myös tehokasta jälkeä tatamilla.

Tämän vuoden uutuutena oli veteraanien sarjat ja he näyttivät kilpailujen aloittajina nuoremmilleen, että judo on elämän mittainen polku, jossa kilpailemista voi jatkaa myös iän tuomalla kokemuksella.

Ottelut jatkuivat sunnuntaina U15 ikäisten sarjoilla joita saapui seuraamaan runsas yleisömäärä, kun heti Finnish Judo Openin jälkeen käytiin U11-13 ikäisten lasten Turku Judo Open kilpailu. Lähes sata lasta vanhempineen kohotti tunnelman kattoon ja toivottavasti heistä saadaankin paljon uusia kilpailijoita, etenkin kun syksyn kilpailukalenteri täyttyy lähekkäin toisiaan järjestettävistä kansainvälistä kilpailuista.

Sunnuntaina samaan aikaan lasten ja nuorten kilpailujen kanssa järjestettiin vielä Rok Drakšičin pitämä leiri, johon uskaltautui mukaan myös muutamia U15 ikäisiä FJO kilpailijoita haastamaan vanhempiaan.

Tervetuloa taas ensi vuonna Turkuun Finnish Judo Openiin!

Teksti ja kuva:
Kari Laaksonen
Turun Judoseura