Avoimen luokan mestarit selvitetty Salon SM-viikolla

Judon avoimen painoluokan mestaruudet ratkottiin Salossa naisten sekä miesten osalta Ylen SM-viikon yhteydessä.

Jännitystä riitti sekä järjestäjillä, että ottelijoilla. Järjestäjät ja YLE pelkäsivät, että kisa menee TV-lähetyksen suhteen joko liian pitkäksi tai liian lyhyeksi, mutta kuin ajatuksia lukien ottelijat päättivät kisan kellon tarkasti juuri silloin kun sen pitikin päättyä ja tätä ei todellakaan suunniteltu. Kisan järjestelyistä vastasivat Salon Budoseura yhdessä Turun judoseuran kanssa. Tero Partanen vastasi rautaisella ammatti taidollaan jälleen kerran judoshiai systeemistä. Tommi Valtonen puolestaan auttoi selostamossa YLE:n omaa selostajaa ja toi selostukseen asiantuntijuutta.

Mestaruutta haettiin tiukasti ja jopa riskejä ottaen. Naisten puolella mestaruuden vei Emilia Kanerva ja miesten puolella Aatu Laamanen, mutta ei todellakaan ilmaiseksi. Molemmissa luokissa kovan haasteen antoivat hopeamitalistit ja mestaruus ratkesi varoitusten turvin. Alexandra Barton taipui Emilialle varoituksin ja sama tarina oli miesten painoluokassa, kun Aku Laakkonen hävisi Laamaselle myös varoituksin ratkaisevat ottelunsa.

Kisa onnistui todella hyvin, vaikka matkan varrella monelle tuli varmasti tuskan hikeä, saadaanko tämä hoidettua. Järjestävä, taho teki todella hyvää työtä ja ottelijat antoivat varmasti kansalle sirkushuveja ja hienoja matseja.

Naisten sarjoissa painot olivat suht tasaiset, mutta miehissä olikin painoeroa parhaimmillaan melkein 50 kg.

Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi järjesti jokaiselle osanottajalle pienen palkinnon ja mitalisteille tietysti mitalit.

Hieno viihdyttävä tapahtuma ja suuri kiitos itse gladiaattoreille, jotka vastasivat itse showsta. Tätä on hyvä lähteä kehittämään ensi vuotta varten. Kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma.

Mitalistit olivat:

Naiset

1. Emilia Kanerva

2. Alexandra Barton

3. Jutta Salmela

 

Miehet

1. Aatu Laamanen

2. Aku Laakkonen

3. Klaus Verlin

 

KIITOS kaikille kisaajille, järjestelyihin osallistuneille ja kannustusjoukoille. Oli hyvä ja onnistunut päivä. OSS

Esa Korkia-aho