Katajudon EM-kilpailut ovat parhaillaan käynnissa Kroatian Rijekassa. Suomesta on kilpailemassa on kaksi paria: Kati Stoyanov-Pitkänen ja Heli Vartiainen (Tikkurilan Judokat) ja Juha Alaluukas – Marko Ryyppö (Hollolan Holjutai). Naiset esittävät Katameno-katan ja miehet Kimeno-katan.

Tätä uutista kirjoittaessa ensimmäisen päivän suoritukset ovat takana. Miehet ovat selvittäneet tiensä hienosti sunnuntain finaaliin, jonne suuntaavat pisteillä 514,5 kolmannelta sijalta Espanjan ja Hollannin jälkeen. Naisten urakka päättyi lauantaihin kokemusta rikkaampana, mutta joukkueen mukaan ”suupielet ylöspäin” sijalle 9.

Voit seurata sunnuntain kilpailuja livenä Euroopan Judo Unionin (EJU) sivulta täältä: https://www.eju.net/event/european-judo-championships-kata-rijeka-2022/221461/. 

Seuraa myös Judoliiton Facebook-kanavaa, johon tulee tulee tapahtumasta suoraan paikan päältä kuulumisia.

Alla on Suomen katajoukkueen ottamia kuvia tapahtumasta. Mukana myös  katatuomari Hannu Mustonen (katso kuva alempana).

Marko ja Juha kommentoivat omaa suoritustaan Kimeno-katasta: 

”Edellisistä EM-kisoista melkein kolme vuotta ja kansainvälisistä kisoista yli kaksi vuotta koronan vuoksi, joten kansainvälinen kisatauko toi vähän lisäjännitystä. Suoritus muutamaa pientä tekniikan osa-aluetta lukuunottamatta oli ihan hyvä. Suorituksessa näkyi kokemus ja rutiini.”

Parivaljakko lähtee hakemaan sanojensa mukaan finaalipäivänä rentoa ja terävää suoritusta, jolla varmistetaan podiumpaikka. Huolehtivalle kotiväellekin he lähettävät terveisiä pilke silmäkulmassa: ”Kisahotellin ruoka on ollut hyvää.”

Hannu Mustonen_katatuomari

Katatuomari Hannu Mustonen keskellä.

  Kati ja Heli_kata EM

Kuvassa Kati ja Heli tekemässä Katameno-kataa.

 

Naiset kertovat, että heille jäi omasta kisavedosta tosi hyvä fiilis:

”Kaikki jäi tatamille ja parempaan ei oltaisi tänään pystytty. Nälkää jäi, mutta onneksi edessä on vielä leiri, niin pääsee saman tien hiomaan tekniikkaa. Tunnelma kisapaikalla oli loistava ja henki Suomen joukkueen sisällä omaa luokkaansa, mikä teki tapahtumasta vieläkin paremman ja ikimuistoisen, ainakin meille.”

EM-kisaviikonloppuun kuuluu siis maanantain tekniikkaharjoitus (leiri), johon Heli ja Kati osallistuvat.

  Kata_EM_ryhmä