Lue artikkeli Lahden Judoseuran Manne Isorannasta 4. dan, jota Ilkka Valtasaari haastatteli Judolehteen kapteeni Isorannan saatua huomionosoituksen vuoden 2021 sotilasvalmentajana. Hän pohtii artikkelissaan muun muassa sitä, miten nuoret saadaan innostettua liikunnan pariin ja miten valmentajana voi tukea urheilijaksi kasvamista kokonaisvaltaisesti.

Poimintoja artikkelista

– Valmentaja voi pakottaa urheilijaa tekemään monia asioita, mutta tie on käyty loppuun nopeasti, jos urheilijalta puuttuu halu kehittyä. Ilman urheilijan omaa halua treenata oikein ja nauttia tekemisestään eivät urheilu-ura ja siihen ladatut toiveet etene toivotulla tavalla, komealla lasilautasella palkittu vuoden sotilasvalmentaja Manne Isoranta sanoo.

Kapteeni Isoranta on palkintonsa ansainnut olemalla esimerkillinen valmentaja, joka on aina halunnut toimia tavalla, joka sytyttää valmennettavissa halun kehittyä urheilijana ja luottaa valmentajaansa niin, että tekemisen pakko lähtee urheilijasta itsestään. Onnittelut Manne!

Olipa kyse sitten urheilu-uralle tähtäävästä nuoresta, tai tavallisesta nuoresta, niin ongelmakohtia löytyy molempien maailmasta. Manne osoittaa sormella toista astetta, jolloin usean nuoren kohdalla moni asia muuttuu ja yleensä innostus liikkua ja hoitaa kuntoaan vähenee tai katoaa kokonaan. Ellei toisen asteen ongelmiin puututa, liikuntaan ei saada jatkuvuutta, vaan kehityssuunta kääntyy yleiskunnon rapistumiseen. Mannen mukaan hyvän kehityskulun katkeamisen korjaaminen on vaikeata, vaikeampaa kuin tukea nuoren halua liikkua ja jatkaa sitä mahdollisimman pitkään.

Lue Judolehdestä lisää täältä.