Suomalaisten European Open -turnaus Prahassa ei tuonut suomalaismenestystä lauantaina 5.3.2022.

Suomea lauantaina edustivat alle 63 kg:n painoluokassa otellut Emilia Kanerva Kirkkonummen Judoseurasta. Hän kärsi tappion kolmella varoituksella Slovenian Lia Ludvikia vastaan häviten näin Ipponilla jatkoajalla.

Ennakkoon WRL:n mukaan sijoitettu Riihimäen Judoseuran Luukas Saha aloitti urakkansa toiselta kierrokselta, mutta hävisi ottelunsa Ipponilla Israelin Yarin Menagedille, joka ansaitsi voittonsa kahdella waza-arilla.

Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev otteli miesten alle 73 kg:n painoluokassa häviten waza-arilla Espanjan Jose Antonia Aranda Olallalle.

Suomen joukkueen ainoasta otteluvoitosta vastasi samassa sarjassa otellut Keravan Bodonoksen Valtteri Olin, joka otti avauskierroksella Ippon-voiton espanjalaisesta Sergio Banez Banonista. Toisen kierroksen ottelunsa Olin hävisi Adam Stodolskia vastaan Ippon-tappiolla.

Valmennuksen kommentit kilpailupäivästä

Suomen Judoliiton päävalmentaja on luonnollisesti pettynyt kilpailupäivän laihaan tulokseen:

– Tämä oli tosiaan huono päivä. Meidän pitää nyt pysähtyä ja analysoida, mikä meni pieleen tänään ja miksi emme pystyneet voittamaan tänään. Vaikka emme onnistuneet tänään, niin huomenna on uusi päivä ja Oskarilla ottelupäivä.  Tämän jälkeen jatkamme Nymburkiin leirille ja sen jälkeen meillä on pian uusi turnaus edessä Turkissa. On hyvä muistaa, että meillä on ollut viime aikoina erittäin hyviä turnauksia ja onnistumisia takana ja tämä oli yksi huono päivä ja huomenna on uudet mahdollisuudet.  

Judoliiton valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Mika Mukkula vahvistaa saman asian:

– Joskus tulee huonompia turnauksia ja päiviä – suomalaisille tämä oli sellainen. Tämä on urheilua ja siihen kuuluu ylä- ja alamäkiä. On pidettävä katse EM- ja IJF:n karsintaturnauksissa. Kaikki sitä ennen on harjoitusta niihin. Toivotaan, että Oskarilla on hyvä päivä huomenna.

Nummelan Judoa edustava Oskari Mäkinen ottelee alle 81 kg:n miesten sarjassa. Ottelut alkavat kello 10 Suomen aikaa. Voit seurata Oskarin otteluita Kansainvälisen Judoliiton (IJF) sivuilta täältä.