Tampereen Judo järjesti Ideaparkin Bläk Boks -areenalla lauantaina 22.1.2022  Ideapark Shiain klo 9-11.30 ja Samurai Cup 1:n klo 12-17. Kilpailun järjestelyissä olivat mukana Lempäälän Syokonkan, Ideapark. 

Kauppakeskus Ideaparkin panostus judoon ja sen esittämiseen yleisöä kiinnostavalla tavalla oli merkittävä ja mahdollisti näyttävät videot. valoshown, äänimaisemat ja ammattilaisten tekemän striimauksen, jota selostivat kokeneet kilpajudokat. Näin ilman yleisöä järjestettyjä judokisoja pääsi seuraamaan myös kotijoukot ja kilpailupäivän aikana tapahtumaa seurasi noin 700 eri katselijaa, vaikka koronatilanteesta johtuen ei tapahtumaa pystytty ennakkomarkkinoimaan laajasti. Kilpailuissa hyödynnettiin Hannu Jokisen kehittämää Judokisa- järjestelmää, josta vastasi Tero Partanen kokeneella ammattitaidolla. Tapahtuman järjestämismahdollisuuksia jännittivät ihan viime hetkille myös judotuomarit, joista osa suoritti A-tuomarikoulutustaan päivän aikana. Lisäksi Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi jakoi vuoden 2021 huomionosoitukset paikalla oleville palkituille (ks. uutinen täältä.)

Tapahtuman toimitsijoiden lisäksi etenkin järjestysvastuussa olevalle seuralle päivän onnistuminen oli huojentavaa:

”Näin kilpailupäivän lopuksi tuntuu huojentavalta, että onnistuimme haasteista huolimatta järjestämään hienon ja elämyksellisen tapahtuman ja tarjottua judoyhteisölle elämysten lisäksi myös paljon kaivattua kilpailutoimintaa. Saimme testattua monia uusia asioita, tekniikoita ja toimintamalleja, joita kehitetään edelleen SM-kilpailuihin, mutta luotua samalla myös muille motivaatiota ja uskallusta jatkaa ja yrittää haasteista huolimatta. Tuli todettua, että Bläk Boks -areena soveltuu loistavasti judotapahtuman näyttämöksi”, totesi kilpailupäällikkö ja Tampereen Judon puheenjohtaja Antti Torkko juuri ennen tapahtuman päättymistä.

Kilpailut järjestettiin tiukalla koronaprotokollalla ja samalla etenkin Samurai Cupin yhteydessä testattiin Bläk Boks -areenan mahdollisuuksia toukokuun SM-kilpailuja 7.-8.5. varten. Tuolloin toivotaan koronapandemian mahdollistavan myös yleisön ja Bläk Boks -areenan tarjoamat kokonaispalvelut, kuten ruokailut ja anniskelualueen hyödyntämisen sekä molempien katsomoiden käytön. SM-kilpailuja varten on luotu mainosvideoita Ideaparkin tilaamana.

Ideapark Shiai

Ideapark Shiaissa oli ottelijoita yhteensä 46 alle 11- ja alle 13-vuotiaiden sarjoissa. Monelle nuorelle judokalle kilpailu oli ensimmäinen kansallinen tapahtuma omien salikisojen jälkeen. Koronarajoituksista johtuen ei kilpailuihin valmistautuminen ollut optimaalista, sillä joillakin paikkakunnilla myös lasten ja nuorten harrastus- ja liikuntatoimintaa on rajoitettu tai seura on tehnyt päätöksen lykätä kauden alkua. Paikalle tulleista kilpailijoista, heidän huoltajistaan ja valmentajistaan huokui innostus, jopa siinä määrin, että alkuvaiheessa päivää keskeytettiin kilpailu, jotta omaa tai suojattinsa otteluvuoroa odottavat malttoivat palata istumapaikoilleen tatamin reunamilta.

Voit katsoa Ideapark Shiain tulokset Judokisa- järjestelmästä täältä.

Idea Park Shiai TRE judo

Samurai Cup 1

Samurai Cupissa ottelivat U15, U18, U21 ja saatiinpa mukaan myös muutama aikuisurheilija, joista valtaosa oli pandemiasta johtuen estynyt tulemaan kilpailemaan, sillä he olivat juuri tulleet Turkin kansainväliseltä leiriltä edellisenä päivänä ja osa oli saanut altistumisia. Vaikka tapahtumassa ei ollut yleisöä, niin tunnelmaa virittivät valot, äänimaisema ja videot. Valmennuspäällikkö Otto Favén ja koulutus- ja seuratoiminnan kehittämispäällikkö Katri Forssell jakoivat loput Samurai Cup-kilpailujen kokonaispalkinnot niille, jotka eivät olleet joululeirin aikana saamassa huomionosoituksia menestyksestään kilpailutatameilla.

Otto Favén ja Justus Ojanne


Kuvalinkit valokuviin

Valokuvia tapahtumassa ottivat Risto Saha, Kalle Kiviniemi ja Taina Saha. Kuvat ovat julkaisuvapaat judokoille, judoseuroille ja medialle. Muistathan  mainita kuvaajan nimen ja kuvalähteen esimerkiksi seuraavasti:

Risto Saha/judo.fi

Katso koko päivän tapahtumakuvat täältä  

Risto Sahan ottamat kuvat löytyvät täältä. 

Mitalikuvat (podium) on koottu omaan alikansioonsa ja löytyvät täältä.

Kalle Kiviniemen (Tampereen Judo) valokuvat löytyvät täältä.

Taina Saha ottamia valokuvia löydät täältä.

Huom! Pyydämme huomioimaan, että kuvat on otettu vaihtelevissa valaistusolosuhteissa.


Samurai Cup 1:n videolähetykset löytyvät Youtube-kanavalta täältä.

Bläk Boks Ideapark