Judoliiton uusi kalenteri on nyt julkaistu – lue ajankohtaista tietoa

Löydät kalenterin etusivulta ja pääset katsomaan sitä myös tästä linkistä.

Judoliiton uusi judo.fi -sivuston kalenterialusta on julkaistu 11.11.2021 ja vuoden 2022 kalenteria täydennetään loppuvuoden aikana. Seurojen jo ilmoittamat ja julkaistut kalenterimerkinnät on nähtävillä ja päivitetty kevään jo varattujen tapahtumien osalta. Myös syksylle 2022 on tullut muutama merkintä, mutta kokonaisuutta tarkastellaan vielä yhdessä seurojen ja Judoliiton avaintoimijoiden kanssa.

Syksyn tiiviin non-stop -varaustoimien jälkeen tarvitaan yhteistä keskustelua siitä, miten tulevaisuudessa kalenterista saadaa yhdessä toimivampia niin, että siinä huomioidaan valmennusryhmien vuosisuunnitelmat ja valtakunnalliset tapahtumat. Yhteinen tavoite on tukea judoseuroja järjestämiensä tapahtumien suunnittelussa, jotta niiden ajoitus on kaikkien kannalta onnistunut ja tapahtumiin saadaan myös osallistujia.

Uusien tapahtumamerkintojen julkaiseminen keskeytettiin tästä syystä 11.11. ja seurojen kalenteripyynnöt on kirjattu saapumisjärjestyksessä odottamaan toimenpiteitä. Lue lisää jäljempänä asiasta ja osallistu koko judoyhteisön yhteiseen suunnitteluun.


Kutsu 7.12. kalenterin suunnitteluwebinaariin klo 18-20

Pääset Teams-kokoukseen tästä linkistä.

Webinaarin tavoitteena on tarkastella yhdessä, miltä ensi vuoden 2022 kalenteri näyttää ja onko esimerkiksi tarvetta siirtää joitakin tapahtumia edelliset asiat huomioiden.

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki judoseurat, aluepäällikköt, valiokunnat, komissiot ja muut asiasta kiinnostuneet henkilöt ja seura-aktiivit. Keskustelemme puheenjohtajan johdolla seuraavista asioista:

– Mihin seurat voivat ja kannattaa laittaa omia tapahtumiaan?

– Mihin ajankohtaan istuisi parhaiten alue-, kesä- ym. leirit?

– Miksi johonkin kohtaan ei kannata laittaa kisoja/ leirejä, mm. huomioiden nuorten opiskelurytmitykset, arvokisat, EJU cupit ym?

– Mitkä ovat jo tiedossa olevia valtakunnallisia koulutustapahtumia?

– Millaisia apuvälineita alueille on tarjolla yhteisen toiminnan suunnitteluun?

Kalenterin rungon suunnittelu tapahtuu valmennus- ja koulutusvaliokunnan toimesta?

Tapaamisen lopuksi sovitaan vuoden 2023 kalenterin suunnittelusta ja aikataulusta.


Muutostyö kohti tapahtumien tiiviimpää koordinointia on alkanut

Syksyn tapahtumien koordinointi on ollut hyvin haastava, koska osa kevään tärkeistä tapahtumista siirtyi syksylle ja samaan aikaan judoseurat ja alueet ovat päässeet vauhdikkaasti aloittamaan toimintaansa. Kalenterivarauksia on voinut tehdä ilman ennakkotietoa tai ”esikarsintaa” myös Judoliiton kalenterista.

Näyttää siltä, että keväänkin osalta ”nopeat alkoivat syömään” hitaampia kalenterimerkintöjen varauksissa. Samaan aikaan on kuitenkin judoseuroilta tullut toivetta siitä, että Judoliitto koordinoisi tehokkaasti valtakunnalisia tapahtumia ja etenkin kilpailuja, jotka kuuluvat esimerkiksi valmennuksen suunnitelmaan. Valmennuksen alustava suunnitelma eri ikäluokille on julkaistu ja se löytyy täältä.

Vuoden 2022 automaattiset kalenterimerkintöjen julkaisu keskeytetään 11.11.2021

Judoliitto tulee linjaamaan entistä selkeämmin tapahtumia, joihin se panostaa myös viestinnässä. Koko judokentälle suunnattu yhteinen keskustelutilaisuus on 7.12. klo 18-20 puheenjohtaja Esa Niemen ja vt. valmennuspäällikkö Otto Favénin ja valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Mika Mukkulan johdolla. Mukana on myös Judoliiton viestintä- ja markkinointivaliokunnan pj. Taina Saha, joka on ollut kehittämässä IT-komission toimintaa ja tukenut judoseuroja syksyn tapahtumien viestintätyössä.

Seuroilta toivotaan aktiivista otetta, jotta uusia toimintatapoja, järjestelmiä sekä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelua voidaan toteuttaa systemaattisemmin Judoliiton ja seurojen vuorovaikutuksessa. Yhteisen keskustelutilaisuuden jälkeen päätetään toimintalinja ja ohjeistetaan judoseurat tätä varten.


Kalenterimerkintätoiveet loppuvuoden aikana Judoliiton kalenteria varten

Judoseurat voivat edelleen toimittaa ensi vuoden tapahtumista kutsupyynnöt Judoliiton kalenteriin osoitteeseen toimisto@judoliitto.fi. Tapahtumat kootaan ennakkokäsittelyä varten saapumisjärjestyksessä ja yhteyshenkilöt merkitään taulukkoon mukaan, jotta toimisto voi olla yhteydessä kalenterimerkinnöistä myöhemmin. IT-komissio valmistelee alueille omaa kalenterityökalua, jolloin alueen seurojen yhteinen tapahtumien koordinointi on helpompaa. Tavoitteena on, että  Judoliiton julkaiseman kalenterin koordinoiminen tapahtuu linjatusti ja siinä huomioidaan paremmin urheilijoiden aikataulut ja voidaan yhdessä suunnitellen hahmottaa, millaisia kilpailuja, leirejä ja tapahtumia tarvitaan millekin kohderyhmälle ja mihin ajankohtaan niitä on hyvä sijoittaa. Judoseurat tekevät valtavia talkooponnistuksia tapahtumien eteen ja tästä syystä on tärkeää tukea yhteisiä onnistumisia.

Judoliitto pyrkii tällä uudistustoimenpiteellä linjaamaan yhteisiä pelisääntöjä ja varmistamaan, että tärkeisiin tapahtumiin riittää kilpailijoita ja pystytää välttämään tapahtumien päällekkäisyyksiä ja suuntaamaan voimavarat mahdollisimman tehokkaasti toimintasuunnitelmassa osoitettuihin tapahtumiin ja seurojen tukemiseen.

Judoseurat ja alueet voivat luottavaisin mielin suunnitella tulevaa ja omia sekä alueiden kalentereitaan. Judoliitto selkiyttää toimintalinjaansa ja tätä varten halutaan kuulla judoseurojen, komissioiden ja valiokuntien näkemyksiä uusien toimintatapojen luomiseksi.