Judoliiton It-komission on saanut viimeisteltyä uuden kilpailujärjestelmän – JUDOKISA.FI

Judokisa.fi -järjestelmä on osa Judoliiton hallintouudistusta, joka tähtää nykyvaatimukset täyttäviin kokonaispalveluratkaisuihin myös tietohallinnon alueella. Judokisa.fi tarjoaa judokansalle ja judokilpailuita seuraaville kokonaispaketin, johon sisältyy kaikki kilpailutapahtumassa tarvittavat toiminnot.

Judokisa.fi -osoitteesta löytyy nyt Hannu Jokisen (kuvassa) kehittämä kilpailujärjestelmä, jossa huomioidaan judotapahtumien moninaiset tarpeet ja tietoturvakysymykset. Lue Hannu Jokisen ja IT-komission jäsenten kommentteja alla olevasta artikkelista. Judoliiton IT-komission koostuu oman alansa huippuosaajista, joista kukin keskittyy oman erityisosaamisensa alueeseen ja antaa vapaaehtoispanostaan Judoliiton ja koko judoyhteisön kehittämiseksi. Ydintiimissä ovat työskennelleet koko syksyn IT-komission johtokunnassa Jari Kuokan johdolla Hannu Jokinen, Tero Partanen ja Matti Lattu. Heidän lisäkseen tiimiin on tullut ja tulossa uusia jäseniä ja IT-asioihin vihkiytyneet voivat edelleen ottaa yhteyttä tiimiin halutessaan mukaan kehittämistyöhön.

Hannu Jokinen_sin”Kilpailuihin liittyvät asiat ovat olleet hajallaan ja paljolti yksityisten toimijoiden harrastuksen varassa. Judokisa.fi kokoaa kaiken kilpailuihin liittyvän yhdelle luukulle. Sitä voi käyttää kilpailijoiden ilmoittautumiseen, tuomareiden kutsumiseen ja ilmoittautumiseen, tulospalveluna ja mahdollisten videointien näyttämiseen. Lisäksi kilpailijoiden lisenssitiedot tarkistetaan automaattisesti SuomiSportista eikä käydä läpi manuaalisesti, kuten tähän asti. Perusnäkymä on lista kilpailuista. Ei ole erikseen menneitä ja tulevia kisoja, live-seurantaa ja tuloksia”, tiivistää Hannu uuden järjestelmän ominaisuuksia. Hän pitää tärkeänä, että käyttäjät ovat mukana kehittämässä järjestelmää ja antavat palautetta siitä.

IT-komissio on testannut loppuvuodesta järjestelmää aktiivisesti ja tehnyt siihen tarvittavia muutoksia ja päivityksiä. Nyt Judokisa.fi on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset ilmoittautuneet tapahtumiin vuoden 2022 kilpailuihin, joista ensimmäiset näet jo listoilla.

Rekisteröidy, ilmoittaudu ja seuraa tapahtumia

Kilpailijan ilmoittaminen edellyttää rekisteröitymistä. Sen voi tehdä joko esim. Facebook-tunnuksilla tai antamalla sähköpostiosoitteensa. Sähköpostiin tulee aktivointilinkki. Kilpailijoiden ilmoittamisen jälkeen oman tunnuksensa voi halutessaan poistaa. Tietoturva on päivitetty vastaamaan nykyvaatimuksia ja on kaikessa ykkösprioriteetti. Judokisa.fi täyttää GDPR:n vaatimukset. Esim. tuomarit voivat hiiren klikkauksella kieltää tietojensa haun SuomiSportista ja jokainen rekisteröity voi aina tarkistaa itseään koskevat tiedot ja poistaa itsensä tietokannasta. Yksittäisen ihmisen tietoja pääsevät katsomaan vain siihen oikeutetut henkilöt (esim. alueen tuomarikoordinaattori näkee vain oman alueensa tuomareiden tiedot).

Tulospalvelu- ja videosivut käyttäjätunnuksineen ovat kilpailukohtaisia. Näin useampi kilpailu voi olla käynnissä samaan aikaan ja tulospäivitykset eivät sotke toisiaan. Itse asiassa yhden kisan tunnuksilla ei edes näe muiden kisojen tietoja.

Judokisa.fi -järjestelmän käytöstä vastaa Tero Partanen, joka on jatkossa seurojen yhteyshenkilö kilpailuasioissa

Jatkossa kaikki kilpailujärjestäjät ovat suoraan yhteydessä Tero Partaseen, joka hoitaa niin kilpailukutsujen julkaisut Judoliiton kalenteriin ja järjestelmiin. Hän vastaa Judokisa.fi -ilmoittautumisjärjestelmän käytöstä ja yhteydenpidosta ja muutoksista suoraan kilpailunjärjestäjän kanssa. Kuvassa Tero Partanen vasemmalla. Hän on Judoliiton edustaja EJU:n IT-komissiossa ja mukana myös IJF:n computer teamissa.

Tavoitat Tero Partasen sähköpostitse osoitteesta: teroshiai@yahoo.com ja puhelimitse 044 5958 658.

Tero Partanen

Dataa pilvessä ja yhdessä luoden

Jari Kuokka

Järjestelmä toimii pilvipalvelussa. Tietokantaan ei ole mitään suoraa pääsyä Internetistä. Ylläpitäjät eivät voi kirjautua järjestelmään salasanaa käyttämällä, vaan käyttäjä tunnistetaan modernimmalla tavalla. Järjestelmää ylläpitää Judoliiton IT-komissio. Toteutus on tehty nykyaikaisin menetelmin, mutta kuitenkin yleisesti käytössä olevilla tavoilla. Pilvipalvelun resursseja voidaan joustavasti kasvattaa, jos tarvetta ilmenee. Judoliiton pilvipalvelujärjestelmien kehittämisestä ja tietohallintojärjestelmäkehityksestä Jari Kuokka (kuvassa), joka toimii IT-komission johtoryhmän puheenjohtajana. Kuokan käsialaa on myös uusi Judoliiton kalenteri. Itäjudon aluepäällikkönä toimivalla Kuokalla onkin ollut täysipainoinen judokesä ja – syksy vastatessaan Judoliiton moninaisiin tietohallintotarpeisiin, joiden työstäminen jatkuu edelleen vuonna 2022 tiiviissä yhteistyössä IT-komission sekä hallintovaliokunnan ja viestintä-ja markkinointivaliokunnan kanssa.

Kokonaistavoitteena on helpottaa judoyhteisön vapaaehtoiskentän toimintaa, tukea judoseurojen arkityötä ja vahvistaa yhteistyötä henkilöstön, valiokuntien ja komissioiden kanssa. Uudistustoimenpiteiden myötä toimintoja saadaan yhteen saman ”sateenvarjon” alle, jolloin saadaan judoseurojen käyttöön aktiivisemmin kuva- ja videomateriaaleja judon markkinointia ja viestintää varten. Tämä työ jatkuu edelleen ja on aloitettu kesällä 2021, jolloin Judoliitto sai uuden ilmeen ja verkkosivuston.

Judoliiton varapuheenjohtaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Tero Rönkkö iloitsee IT-komission vahvasta panoksesta Suomen judon ja Judoliiton tietohallintojärjestelmien kehittämiseen.

IT-komission jäsen Matti Lattu korostaa, että Judoliiton järjestelmissä on huomioitu tietoturvan vaatimukset ja GDPR: ”Uusi ohjelmisto pyörii turvallisessa pilvipalvelussa, jota ylläpidetään asianmukaisesti ja pidetään ajan tasalla. GDPR:hän asettaa vaatimuksia tiedon säilytykselle ja antaa henkilölle paljonkin oikeuksia omien tietojen käsittelyn suhteen. Nämä vaatimukset on huomioitu esimerkiksi mahdollisuudella poistaa henkilön tiedot järjestelmästä haluttaessa ja myös vaadittava rekisteriseloste on ohjelmistossa kunnossa. Järjestäville seuroille julkaistaan myös myöhemmin ohjeet, mitä kannattaa ottaa huomioon ja miten toimia ohjelmistoa käytettäessä.”


Kohti vuoden 2022 Judokisa.fi -kilpailuja

Ensimmäinen vuoden 2022 isompi kilpailu eli Samurai Cup 1 järjestetään Tampereen Judon ja Lempäälän Syokonkan Judon yhteisvoimin Ideaparkissa 22.1.2022. Tapahtumassa huomioidaan tiukentuneet koronarajoitukset ja turvallisuusohjeita työstetään yhteistyössä Pirkanmaan AVI:n ja terveysviranomaisten kanssa. Yleisö ja kilpailijat pidetään erillään toisistaan, katsomotila on iso (1200 paikkaa) uudessa Bläk Boks -areenassa ja eri ikäluokat pystytään porrastamaan kilpailupäivän aikana ja rajoittamaan yleisömääriä. Tampereen Judo julkaisee kilpailukutsun yhteistyössä Ideaparkin kanssa heti vuoden alussa, mutta voit jo ilmoittautua tapahtumaan. Samassa yhteydessä Judoliiton Tuomarikomissio järjestää myös tuomarikoulutuksen. Lue tuomarikoulutuksista lisää täältä.