Turun Judoseura järjesti Suomen ensimmäisen, kansainvälisen pandemia-ajan kilpailun lokakuun lopussa, kun Finnish Judo Open keräsi ottelijoita yhteensä 8 eri maasta samalle tatamille ja leiripäivään.

Lue Judolehdestä järjestäjien kokemuksia tapahtuman organisoinnista ja vaihtuvista haasteista sekä hauskoistakin sattumista. Tutustu myös lääkintätiimin toimintaan vastuulääkärin raportoimana. Judolehdessa on samaan tapahtumaan liittyen haastattelussa on myös tuomarivastaavana toiminut Kaj-Peter Pesonen.

Kisajärjestäjänä kansainvälisessä korona-ajan kilpailussa – kokemuksia tatamilta ja sen vierestä

Turun Judoseura organisoi onnistuneen Finnish Judo Open -tapahtuman lokakuun lopussa. FJO oli korona-ajan ensimmäinen kansainvälinen kilpailutapahtuma Suomessa ja osallistujia oli 8 maasta ja 33 eri judoseurasta. Lue artikkelista järjestäjän vaiheita kilpailun organisoinnista, lääkintätiimin toiminnasta ja hauskoista sattumuksista.

Kirjoittajat: Kari Matikka, Kari Laaksonen ja Teemu Ahola (haastattelijana Taina Saha)

Kuvat: Risto Saha, Taina Saha, Erik Söderlund, Kari Laaksonen ja Lassi Luoto

Lue artikkeli Judolehdestä täältä.

FJO Matikka, Rok, Laaksonen


Tuomarivastaavana Finnish Judo Openissa – kokemuksia tapahtumien keskiöstä

Kirjoittaja Taina Saha

Kuvat: Taina ja Risto Saha

Kaj-Peter Pesonen

Finnish Judo Openin tuomaritarkkailijana toimi kv-tuomari Kaj-Peter Pesonen. Kilpailupäivä oli sikäli haastava, että saman tapahtumapäivän aikana kilpailtiin kaikki ikäluokat U15 -ikäisistä aikuisiin saakka. Tämä tarkoitti, että kilpailuajat ja säännötkin hieman vaihtelivat eri ikäluokkien välillä. Tapahtumaan osallistui myös tuomareita Islannista ja Ruotsista. Tulkinnat eri tilanteista vaativat diplomatiataitoja ja yllättävienkin tilanteiden ratkomista yhteispelillä. 

Lue Kaj-Peter Pesosen haastattelu Judolehdestä täältä.

FJO21 Rok Draksic judoleiri Finnish Judo Open