Järjestyksessä 40. sotilaiden judon MM-kilpailut järjestetään Ranskassa Pariisin  lähellä, Bretigny sur Orgen kaupungissa 28.10. – 4.11.2021. Kilpailuissa on yksilökisat, joukkuekisa ja paraurheilu.

Kisoihin on tulossa 25 maata ja 215 urheilijaa. Isoimmat joukkueet on tulossa perinteisesti Venäjältä, Brasiliasta, Koreasta ja  Uzbekistanista. Suomi on kisojen ainoa Pohjoismaa. Ottelukaaviot ja live-lähetykset löydät Kansainvälisen Judoliiton sivuilta täältä. Molemmat miehet ottelevat sunnuntaina 31.10. Joukkue matkustaa Pariisiin jo torstaina 28.10. koronakaranteeneista johtuen.

Suomea kisoissa edustaa vänrikki Markus Lambacka (- 100 kg, Koyama Rovaniemi ) ja kersantti Martti Puumalainen (+ 100 kg, Meido-Kan HKI) Kaartin Jääkärirykmentistä. Joukkueenjohtajana ja huoltaja toimii kapteeni Manne Isoranta Maanpuolustuskorkeakoulusta. Hän arvioi suomalaiskaksikon tilannetta ennen kilpailuja seuraavasti:

”Puumalainen lähtee kisoihin hyvistä asemista ja nälkää on, koska viimeksi kaksi viikkoa sitten jäi Pariisin Grand Slam ot

telematta sairastumisen johdosta. Alkusyksy on mennyt valmistautumisen osalta hyvin ja odotukset ovat tästä johtuen korkealla. Lambackan syksy on ollut haasteellinen ja ottelut jäänet todella vähiin, joten nyt lähdetään hakemaan niitä.”

Puolustusvoimien valmennuksen johtaja Jouni Ilomäki on tyytyväinen, että saatiin näihin kisoihin joukkue, koska syksyn muihin sotilaiden kamppailukisoihin (paini ja nyrkkeily) ei lähetetty joukkueita vaikeasta koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä kamppailijoiden tämän vuoden ”mitalivastuu” on judokoilla, toteaa Ilomäki.

Manne Isoranta

Puolustusvoimilla ei nykyisin ole judossa omaa varsinaista valmennustoimintaa ryhmän pienuudesta johtuen, joten kaikki valmennus tapahtuu Judoliiton päävalmentaja Roc Draksicin johdossa, kertoo joukkueenjohtaja Manne Isoranta (pikkukuvassa).

Lue lisää Puolustusvoimien urheilukoulusta täältä.

Sotilaiden arvokilpailuista löydät lisää tietoa täältä.

Artikkelikuva: Urhea