ELIAS KÖRKKÖ

Elias Körkkö

Miehet alle 66 kg

  • Oulun Judokerho
  • Syntynyt 1994
  • Valmentajat: Jaana Ronkainen ja Rok Draksic
  • Aloittanut judon 9-vuotiaana
  • Kilpaillut viimeiset 11-12 vuotta tavoitteellisesti
  • Tärkein tukija on perhe

”Judossa kiehtoo reilu kamppailu, sekä hienot heitot ja suoraviivainen mattotekniikka. Kehittymisessä olennaisessa osassa on ollut monipuolinen ja kova harjoittelu. Viime vuosina kehitystä on tullut erittäin paljon. Olen kärsinyt urheilu-uralla loukkaantumisista, mutta uskonut koko ajan, että kyllä se aurinko paistaa vielä risukasaankin, niin kuin sitten lopulta kävikin ja sen jälkeen kehityskäyrä onkin ollut hyvin positiivinen. Olen selvinnyt kokemuksistani sinnikkyydellä ja ahkeralla kuntoutuksella. Urheilijana vahvuuteni on tinkimätön asenne, pitkäjänteisyys ja päämäärätietoisuus. Judokana vahvuuteni on ne-waza eli mattojudo.”

TÄRKEIMMÄT SAAVUTUKSET

SM 1. 2016 & 2020, European cup Sarajevo 3. Pohjoismaiden mestaruus.

TAVOITTEET

Seuraava tavoite on polvileikkauksen jälkeen paluu kansainväliselle tasolle ja menestyminen GP/GS tason kisoissa, arvokisoissa top 7. Pitkän aikavälin tavoitteena on arvokisamitali ja Pariisin 2024 olympialaiset.

MITÄ MUUTA ELÄMÄSSÄ JUDON LISÄKSI?

Opiskelee kone- ja tuotantotekniikkaa Tampereen Yliopistossa. Lisäksi työskentelee Avis – autovuokraamolla. On muuttanut judon vuoksi 16-vuotiaana Tampereelle parempien harjoitusmahdollisuuksien vuoksi. Kymmenen hienon opiskelu- ja judovuoden jälkeen muutti Helsinkiin samasta syystä kesällä 2021.