NE-WAZA SM 2021 Vantaalla

KILPAILUPAIKKA JA -AIKA:

Lauantaina 18.12.2021, Rajatorpan kalliosuoja, Rajatorpantie 27 01650 VANTAA. Kisojen aikainen ovikoodi kalliosuojaan 1808#, lukossa on 4 sekunnin viive, älä kisko. Pysäköintitilaa on myös Energia-areenan parkkipaikalla, jossa 4h kiekkopaikkoja.

ILMOITTAUTUMINEN:

Viimeistään tiistaina 14.12.2021. Judoshiai – Suomen Judoliitto

ILMOITTAUTUMISMAKSU:

Ilmoittautumismaksu 25 € on maksettava tiistaihin 14.12.2021 mennessä Vantaan Jukaran Judojaoksen tilille FI63 1416 3000 1311 51. Viestikenttään osallistujan nimi.

KILPAILUN SÄÄNNÖT JA OSALLISTUMISOIKEUS:

Kilpailussa noudatetaan Ne-waza ottelusääntöjä (liitteenä). Otteluaika on kilpailumääräysten mukaisesti 4 minuuttia. Osallistumisoikeus on Suomen Judoliiton, IJF:n ja EJU:n jäsenseurojen jäsenillä. Osallistujan tulee täyttää kilpailuvuonna vähintään 15 vuotta, vyöarvo vähintään 3.kyu. Jokaisella kilpailijalla on oltava seurajäsenyys ja judoliiton lisenssi (tuloste tai sähköinen). Mukana on oltava myös judopassi ja ilmoittautumismaksun kuitti.

SARJAT JA PAINOLUOKAT:

MIEHET: -66, -73, -81, -90, +90 kg ja avoin

NAISET: -52, -57, -63, -70, +70 kg

AIKATAULU:

10.00-11.00    Ilmoittautuminen ja punnitus

11.30                Ottelukaavioiden julkaisu.

12.00-15.30    Ottelut

Majoitusta voi kysyä Noli studios Myyrmäki Noli Studios | Enemmän tilaa elää .

Kilpailun tulosten, osallistujalistan ja kilpailusta otettujen kuvien julkaiseminen on mahdollista kilpailun

järjestäjän, Suomen Judoliiton sekä tiedotusvälineiden kanavilla. Kilpailun tuloksissa ja osallistuja­

tiedoissa mainitaan kilpailijan nimi, ikäluokka, sukupuoli, seura ja sijoitus kilpailussa.

Vantaan Jukara ry, Kilpailupäällikkö Markku Ilvonen +358 400 537815, markku.judo@gmail.com.


NEWAZA KILPAILUN SÄÄNNÖT

22.10.2017 / Tuomarikomissio

  1. Aloitus

Ottelijat astuvat aloituspaikalle, jossa he suorittavat mattokumarruksen. Tämän jälkeen asettuvat keskelle ottelualuetta korkeaan polviasentoon, toinen jalkapohja matossa ja odottavat hajime -komentoa.

  1. Ottelu

Otteluaika on 3 minuuttia (kilpailumääräykset 2021 mukaisesti Ne-Waza SM kisoissa 4 minuuttia). Mikäli ottelu on tasan otteluajan jälkeen, jatketaan ottelua jatkoajalla. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen pistesuoritukseen tai varoitukseen. Huom! Varsinaisella otteluajalla saatu varoitus ratkaisee ottelun, mikäli toisella ottelijalla on vähemmän varoituksia. Ottelu tapahtuu koko ajan matossa niin, että ottelija on joko selällään, vatsallaan tai kyljellään matossa tai hänellä on vähintään toinen polvi koko ajan kiinni tatamissa. Poikkeuksena ovat tekniikan vaatimat kontrolloidut hyökkäystilanteet ja käännöt. Esimerkki 1: Tori hyökkää uken jalkojen välistä painaen käsillä polvista ja irrottamatta käsiotetta, ohittaa uken jalat, ”juosten” ja kiertyen uken sivulle sidontatilanteeseen. Esimerkki 2: Tori nostaa kilpikonna-asennossa olevaa ukea vyöstä tarkoituksena ottaa jaloilla hallinta uken lantiosta.

  1. Tuomitseminen

Ottelu voi loppua sidontaan, kuristukseen tai käsilukkoon. 5 sekunnin sidonta on waza-ari. 20 sekunnin sidonta on ippon.

  1. Rangaistukset

Ottelussa voidaan antaa 3 shidoa, joista 3. on hansokumake.

  • Tilanne, jossa tori hyökkää nousten seisomaan, mutta vastustajan hallinta puuttuu, aiheuttaa hyökkääjälle shidon.
  • Kilpikonnapuolustus ja päinmakuulla puolustaminen tulkitaan, niiden kestäessä yli 15 sekuntia, passiivisuudeksi, josta rangaistaan shidolla.
  • Pakenemisesta suoraan ulos ottelualueelta rangaistaan shidolla.
  • Mikäli ottelu ei etene, rangaistaan passiivisempaa ottelijaa shidolla.
  • Puolustava ottelija ei saa nousta polviasennosta ylös irrottautuakseen vastustajan hallinnasta, kuristuksesta tai lukosta. Noususta tai nostosta rangaistaan shidolla. (Esim. tori tekee tai yrittää tehdä altapäin lukon tai kuristuksen ja uke pakenee seisaalleen nostaen torin matosta irti.) Jos uke kuitenkin pystyy suorittamaan noston toinen polvi matossa seuraa matte!