Judoliiton kevätkokouksessa päätetään uusista lisenssien hinnoista. Lisenssien hinnoissa on nousupainetta johtuen sen sisältämän vakuutuksen hinnan noususta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen leikkauksesta.

Judoliiton talouden perusta rakentuu jäsenmaksutuotoille ja valtionavustukselle. Valtionavustusta leikataan 70.000 euroa vuoteen 2027 mennessä ja vakuutusmaksujen osuus lisenssien hinnoista nousee lisenssityypistä riippuen 62 – 122%. Juuri vakuutuksen hinnan nousu vaikuttaa myös lisenssien hinnan nousuun.

Mikäli lisenssien hinnat pidetään ennallaan ja mitään ei tehdä negatiivinen vaikutus Judoliiton budjettiin on -196.000€.

Judoliitto esittää kevätkokouksessa kaksi vaihtoehtoa jäsenmaksuiksi seuraavalle kaudelle perustuen edellä mainittuihin realiteetteihin. Vaihtoehdot ovat nähtävissä kokousaineistossa.

Judoliiton jäsenseurojen valitseman hallituksen esitys mahdollistaa Suomen Judon toiminnan jatkuvuuden nykymuodossa ja sitä kehittäen vaativista taloushaasteista huolimatta. Hallituksen esitykseen on myös arvioitu mukaan tuotto-odotuksessa 3% kasvu jäsenmäärässä vuosittain.

Haasteista huolimatta tulevaisuudessa on syytä optimismiin. Jäsenmäärä on lupaavassa kasvussa ja Suomen Judon näkyvyys on parempi kuin koskaan. Nyt on tärkeää jatkaa positiivisella uralla, luoda uusi strategia tulevalle Olympiadille ja nostaa Judo Suomessa jälleen uudelle tasolle.

Mikäli seurallasi herää tähän liittyen kysymyksiä, voit olla yhteydessä Järjestöpäällikkö Otto Favéniin (050 384 7030) . Hän avaa tarvittaessa taustoja yksityiskohtaisemmin.