Seitsemän miestä ja kolme naista kamppaili Puolan European Cupissa viikonloppuna. Virheiltä ei vältytty mutta kokemusta kartutettiin.

– Kasperi Niemenkarilla oli pirteää judoa ja hän otti kaksi otteluvoittoa. Kolmaskin voitto oli lähellä, mutta Kazakstanin kaveri pääsi kuittaamaan  vastaheitolla wazarin. Pyry Westermark voitti yhden ottelun hienolla osotogari ipponilla. Jesper Taavitsaisella oli kaksi matsia, mutta ei voittoa tällä kertaa. Ville Kivelä voitti ensimmäisen ottelunsa. Muut joukkueen judokat kokivat tappion ensimmäisessä matsissa, kertaa kisatapahtumia valmentajana Poznanissa toiminut Tuomas Narva.

Joukkue oli iso. Lauantaina ottelivat Anni-Olivia Narva, Emma Krapu, Ada-Alexia Narva, Lenni Uro, Kasperi Niemenkari, Perttu Hurskainen, Ville Kivelä ja Jesper Taavitsainen. Sunnuntaina oli Pyry Westermarckin vuoro. Valmennuksesta vastasivat alle 21-vuotiaiden akatemiavalmentaja Alain Calderin ja oto-valmentaja Tuomas Narva.

– Virheitä tehtiin liikaa. Tällä tasolla virheisiin ei ole varaa, kun vastustajat rokottavat niistä heti. Virheet käytiin jokaisen kanssa henkilökohtaisesti läpi. Virheet korjataan seuraavaan kisaan ja niihin tullaan entistä sisusukaampana, jatkoi Tuomas Narva.

Joukkue harjoittelee vielä alkuviikon leirillä ennen paluuta Suomeen. Kilpailuihin osallistui 393 judokaa 20 maasta. Kilpailujen kaaviot ja tulokset löytyvät osoitteesta judotv.com.