Suomalaisjudokat kamppailivat sijoituksille ja mitaleille viikonloppuna. Kaksipäiväinen kilpailu kokosi yhteen noin 1400 judokaa.

– Hyvä vuoden avauskilpailu. Kaikki saivat vähintään kolme ottelua ja voittoja kertyi kaikille, kertoo Nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

Lauantaina Sara Mäntykenttä ja Sofia Pekki kamppailivat viidenneksi alle 18-vuotiaiden 44- ja 52-kilon  painoluokissa. Oliver Anthoni puolestaan ylsi seitsemänneksi samassa ikäluokassa 90-kilon painoluokassa. Lisäksi arvokasta ottelukokemusta ja otteluvoittoja joukkueelle kertyi ensimmäisen kilpailupäivän aikana vaikka sijoitusten ulkopuolelle jäätiinkin.

– Joukkue oli tällä kertaa varsin nuori. Uudet vasta alle 18-vuotiaiden ikäluokkaan siirtyneet saivat arvokasta kilpailukokemusta kohti kevään kilpailuja ja Sara sekä Sofia heti mitaliotteluissa ensimmäisissä isommissa kilpailuissaan.

Sunnuntaina alle 15-vuotiaissa Stefan Pekki nappasi kultaa ja Maksym Onoprienko pronssia.

Alle 21-vuotiaissa Ada-Alexia Narva ja Aleksi Hukkanen ylsivät pronssille, Perttu Hurskainen puolestaan hopealle. Kasperi Niemenkari sijoittui viidenneksi Oliver Anthonin uusiessa seitsemännen sijansa. Muu joukkue edellispäivän tapaan keräsi otteluvoittoja ja osoitti lupaavia otteita tatamilla.

– Alle 15-vuotiaissa Stefan ja Maksym hienosti mitaleilla ja alle 21-vuotiaissa kolme mitalia ja yksi viides sija on hyvä aloitus kaikilta, päättää Laamanen.

Kilpailusta tarkempaa tietoa ja kaaviot löytyvät osoitteesta: www.jbn.nl/matsuru-dutch-open-espoir-1/