Pää kylmänä, itsevarmana ja tehokkaana Puumalainen eteni pysäyttämättömällä tavalla Montpellierin Euroopanmestaruuskilpailujen finaaliin ja sensaatiomaiseen voittoon.

Ja millä esityksellä voitto tulikaan. Harteillaan lepäävät odotukset halliten ja takanaan joukkueen henki sekä suomalaisyleisön kannustus, Puumalainen esitti judoa joka oli näyttävää, tehokasta ja voittavaa. Voi sanoa että Martti Puumalainen on parhaimmillaan kun kilpailut ovat kovimpia.

– Meni niinkuin piti. Tiesin että olen kunnossa. Tuntui hyvältä koko viikon, mutta kyllä se yllätti itsenikin, että olin niin väkevä alkuotteluissa, kertoo Puumalainen.

Finaalivastus saapui Georgiasta. Guram Tushisvililla on kokemusta arvokisojen mitaliotteluista ja palkintoseremonioista roppakaupalla. Suomalainen puolestaan on noussut vauhdilla painoluokkansa kärkeen.

– Finaali oli elämäni vaikein matsi ylivoimaisesti.

Finaali olikin jännittävä näytös: Georgialainen siirtyi johtoon, mutta Puumalainen tasoitti pelin aivan viimeisillä sekunneilla siirtäen ratkaisun jatkoajalle. Jatkoaikaa oli kulunut hieman yli minuutti, kun Puumalainen onnistui lonkkaheitossaan ja sinetöi Euroopanmestaruutensa.

– Kun pääsin tasoihin, olin varma että hoidan sen. Se ( Tushisvili ) oli niin hyytynyt. Hienointa on että nyt ei tarvitse enää miettiä, koska tulee seuraava arvokisamitali. Ja että se on mahdollista suomalaisille. Kultamitali arvokisoista, se on ehkä se isoin juttu tässä, päättää Puumalainen.

– Vieläkin, vaikka vuorokausi voitosta on kulunut, on vaikea kuvailla sanoin mitä eilen tapahtui, kertoo päävalmentaja Rok Draksic.

–  Olen erityisen iloinen koko joukkueesta, se henki minkä joukkue loi toi tuloksen. Haluankin onnitella kaikkia hyvistä otteluista. Martti otti nyt mitalin, mutta tulevaisuudessa muut seuraavat perässä.