Lauantaina Lahden SM-Viikolla kamppailtiin avoimen painoluokan mestaruuksista. Naisissa voittoon ylsi Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanerva ja miehissä Helsingin Meido-Kanin Khirchla Kirchilashvili.

– Tosi hyvin järjestetty kisa. Uudenlainen kokemus itselle, kun en ole ennen avoimessa painoluokassa otellut. Ilman paineita lähdin ottelemaan ja ihan hyvin lähti rullaamaan, analysoi Kirchilashvili.

– Samassa tilassa oli useita lajeja joita pääsi seuraamaan, tämän ansiosta paikalla oli myös paljon judoa ensi kertaa seuraamassa olevia, kertoo naisten mestari Emilia Kanera ja kiittää Kirchilasvilin tapaan tapahtuman hyviä järjestelyjä.

Suorana YLE Areenassa ja myöhemmin TV2:ssa lähetetty tapahtuma on tärkeä näyteikkuna Judolle. Tapahtuman järjestelyistä judon osalta vastasi Orimattilan Judoseura yhteistyössä Judoliiton kanssa.

– Päivä sujui jouhevasti, järjestelyt etenivät rutiinilla ja ottelut olivat viihdyttäviä. Yleisöä riitti katsomon täydeltä, kertoi järjestelyistä vastannut Orimattilan Judoseuran Jenni Hanhela. Sujuvuudesta ja konseptin toimivuudesta kehuja tulikin laajasti mukana olleilta.

Koska Judon varsinaiset SM-kilpailut otellaan isompina kokonaisuuksina keväällä ja syksyllä, luontevin mukanaolo SM-Viikolla on avoimen painoluokan kilpailut.

– Merkittävä vaikutin on judon iso medianäkyvyys. Lisäksi tapahtuma tuo järjestäville seuroille ja henkilöille uutta tietoa ja osaamista kuinka isoa TV-tuotantotapahtumaa järjestetään. Samoin monilajitapahtuman järjestäminen edellyttää hyvää yhteistyötä muiden lajien, paikallisten seurojen ja kaupungin liikuntatoimen kanssa. Myös hyvä yhteistyö YLE:n ja paikallisten mediatahojen kanssa on tärkeää, toteaa Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi.

Judo oli mukana SM-Viikolla edellisvuonna Salossa, nyt Lahdessa ja ensi vuonna Jyväskylässä. Jyväskylässä SM-Viikko järjestetään 7. – 10.3.2024.

– Kiitän kaikkia mukana olleita urheilijoita, toimitsijoita ja tuomareita hyvästä työstä. Kiitän myös Orimattilan ja Lahden judoseuroja. Erityiskiitos tapahtuman päävastuulliselle Jenni Hanhelalle ja hänen tiimilleen loistavasta läpiviennistä, jatkaa Niemi.

Kilpailujen tulokset löytyvät osoitteesta judokisa.fi. Lisää tietoa SM-Viikosta löytyy tapahtuman viralliselta nettisivulta sm-viikko.fi. Koosteet ovat katsottavissa YLE Areenassa.