Alle 21-vuotiaat ottelivat viikonloppuna Berliinissä nuorten Eurooppa Cupissa mitaleille: Louna-Lumia Seikkulalle hopeaa ja Emma Kravulle pronssia. Universiadeissa Kiinassa Ihanamäelle otteluvoitto.

Louna-Lumia Seikkula (-63 kg) otteli päivän aikana neljästi isäntämaan judokoita vastaan voittaen heistä kolme ensimmäistä (Emilia Meffertin 7-0, Lilly Buessemeyerin 7-0 ja Sara-Joy Bauerin 10-0). Finaalissa Seikkula joutui taipumaan vasta jatkoajalla Nele Noackille 7-0.

– Otteluita tuli kaiken kaikkiaan neljä. Ottelut paranivat päivän mittaan, johtivat finaaliin ja hopealle. Otteet olivat vahvat, tekeminen varmaa. Erityisen hyvin otteet toimivat hidareita vastaan. Hyvä hallinta avasi paljon heittopaikkoja. Kaikki pisteet ja otteluvoitot tulivat pystyssä Ouchilla, Kouchi makikomilla ja Morote seoi nagella. Matossa työskentely oli myös aktiivista, mutta ei tällä kertaa tuottanut pisteitä.

Finaaliottelussa oli hyvä hallinta ja se meni jatkoajalle.  Ottelu oli tiukkaa, mutta päätyi newazatappioon sidonnalla. Ottelun aikana tuli useampikin hyvä heittoyritys, parhaana Kouchi makikomi, josta kuitenkin jäi pisteet täpärästi saamatta. Kaiken kaikkiaan kirvelevästä tappiosta huolimatta lopulta fiilis oli hyvä. Keskittyminen pysyi koko päivän, otteluissa ei hätäilty ja niissä mentiin täysillä, kommentoi Meido-Kan Helsinkiä nykyään edustava Louna Berliinistä.

Suomen joukkueen toisen mitalin nappasi Vantaan Jukaran Emma Krapu (-78 kg). Turnauksen nelossijoitettu arvottiin suoraan toiselle kierroksella, jossa Krapu otti voiton Kazakstanin Diana Telbayevasta 10-0. Semifinaalissa Puolan Alekasandra Turek vei ottelun matossa käsilukolla 10-0. Pronssiottelussa niin ikään Kazakstanin Anastassiya Nagachevskaya lensi kahdesti Emman jalkaheitoilla päättäen ottelun 10-0.

– Minulla oli kolme ottelua, joista voitin kaksi, mikä riitti pronssiseen mitaliin. Poolifinaalissa kazakki lähti ouchiin, semifinaalissa koin niukan tappion tuttua puolalaista vastaan ja pronssimatsissa toinen kazakki lensi wazarin arvoisesti ensin ouchilla ja sitten osotolla. Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen päivän tulokseen, sillä harjoitellut asiat ovat menneet eteenpäin, kommentoi Emma.

Lenni Uro (Hontai Judo, Helsinki) voitti poikien -73 kiloisten ensimmäisessä ottelussaan Belgian Ward Appelsin 10-0 mutta kärsi tappion toisella kierroksella Azerbaidjanin Aydin Rzayevia vastaan 10-0. Lennin ajatukset päivästä:

– Ensimmäinen ottelu belgialaista vastaan sujui hyvin, jalkatekniikat tuntuivat tehokkailta ja niillä tulikin molemmat pistesuoritukset. Toisessa matsissa keskittyminen ei ollut ihan kohdallaan ja azerbaijanilainen vastustaja rankaisi siitä välittömästi ja onnistui kahdesti heittämään wazarin arvoisesti. Toinen ottelu jäi vähän harmittamaan, mutta nyt on hyvä lähteä kehittämään oikean vireystilan löytämistä tuleviin otteluihin.

Berliinin U21 EJU Cupin tulokset täältä.

Ihanamäelle otteluvoitto Universiadeissa

Viikonloppuna käynnistyivät myös kesäuniversiadit Kiinan Chengduissa. Alle 57-kiloisissa otteleva Pihla Matikainen (Maskun Tempo) sai vastaansa avauskierroksella isäntämaa Kiinan Ziyue Zhaon. Ottelu päättyi vastustajan ipponiin, kun Pihla hyökkäsi lonkkaheitolla ja kiinalainen blokkasi sen vastaheitolla (ura-nage) ipponin arvoisesti. Matikaisen tie katkesi siihen.

– Valmistautuminen meni hyvin, mutta vastustaja oli vaan niin kova. Jotenkin ei vaan sitten pystynyt sitä päihittämään. Tyyli oli tosi erilainen ja tekeminen oli paljon räväkämpää verrattuna omaan. Vaikea vastus just sen takia, hän kertoi.

Eetu Ihanamäki sai alle 81-kiloisten sarjan avauskierroksella vastaansa Brasilian Tiago Menetez Pinhon. Ihanamäki oli kohtaamisessa vahvempi jatkoajan jalkaheitolla (osoto-gari) ja eteni toiselle kierrokselle Azerbaidžanin Magerram Imamverdieviä vastaan. Vastustaja oli kovempi uhrautumisheitolla (sumi-gaeshi) otetun waza-arin arvoisesti ja suomalaisen tie katkesi siihen.

– Vähän huonosti ottelin ja vastustaja oli parempi tuossa toisessa ottelussa. Ekassa riitti kunto, toisessa alkoi vähän hyytymään. Kokemuksena tämä on ollut hieno, ensimmäinen monilajitapahtuma itselle, Ihanamäki sanoi.

Alle 63-kiloisissa Emilia Kanerva sai avauskierroksella vastaansa Hollannin Nadiah Krachtenin, joka voitti ottelun jatkoajan jalkaheitolla (ouchi-gari) ja Kanervan matka katkesi siihen.

Universiadien judotulokset täältä.