Pihla hopealle Coimbran junioreiden Euroopan cupissa

Pihla Salonen (Porin judoseura Fudoshin) sijoittui toiseksi Portugalin Coimbrassa pidetyissä junioreiden Euroopan cupissa. Arpaonni suosi Pihlaa ja hän sai ensimmäiseen otteluunsa vastaansa nuoren portugalilaistytön, jonka Pihla heitti gatagurumalla. Seuraavaksi Pihla kohtasi Norjan Elise Bjoeraasin, jonka heitti harai-goshilla vain yhdeksän sekunnin kuluttua.

Poolifinaalissa vastassa oli sarjan kakkossijoitettu Puolan Oliwia Watorek, joka on hyvin ulottuva ja haastava vastustaja. Puolalainen tekikin muutaman vaarallisen, lähes pisteen arvoisen suorituksen, kunnes Pihla pääsi paremmin otteluun sisään ja kaatoi lyhyessä ajassa puolalaisen kahdesti waza-arilla. Semifinaalissa Pihla otteli taktisesti hyvin ja aktiivisesti. Näyttävä ko-soto-gake lennätti Italian Stefania Solinan puhtaasti selälleen.

Finaalissa kohtasi mielenkiintoinen pari,  sarjan -52 kg hallitseva Euroopan mestari Suomesta ja Maailman mestari Italian Giulia Carna. Italialainen on taktisen pelin mestari ja saikin mm. ajattelua Saloselle varoituksen irrottamalla itse otteesta. Taktisen osaamisen lisäksi Carna on taitava judoka, jonka hieno sasae lennätti Salosen suoraan selälleen.

– Olen päivääni ihan tyytyväinen. Ottelut tuntuivat hyviltä eikä ollut mitään turhaa jännittämistä. Giulia oli hyvin vaikea vastustaja tänäänkin ja meidän pitää harjoitella tiettyjä asioita pelkästään häntä vastaan, kommentoi Pihla kotikaupungistaan Coimbrasta.