Suomea alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Unkarin Budapestissä 5.-6.11. edustivat Olin, Korhonen ja Mäkinen. Kaikki kolme kilpailijaa karsiutuivat avausotteluissaan ja näin ollen Suomelle ei otteluvoittoja EM-kilpailuista tänä vuonna. 

Olin, Mäkinen, KorhonenAlle 23-vuotiaiden EM-kilpailut

Suomen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa edustaneet urheilijat:

Valmentajana matkalla toimi: Markus Pekkola

Suomalaiset eivät onnistuneet saamaan otteluvoittoja tänä vuonna alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Perjantaina ei tuonut otteluvoittoja suomalaisjudokoille. Roope Korhonen ja Valtteri Olin karsiutuivat jatkosta toisen kierroksen avausotteluissaan. Korhosen ottelu eteni jatkoajalle tasaväkisesti Puolan Adam Stodolskia vastaan. Molempia varoitettiin kaksi kertaa. Puolalainen sai kammettua itselleen waza-arin arvoisen pistesuorituksen, kun jatkoaikaa oli käyty reilu minuutti. Voit katsoa Roopean ottelun alla olevalta videolta:

Valtteri Olin kohtasi Unkarin Daniel Szegedin, jota vastaan aloitti pirteästi saaden hankittua vastustajalle passiivisuusvaroituksen. Ottelun puolivälissä tilanne kuitenkin muuttui, kun Stodolski onnistui ensin waza-arin arvoisella pistesuorituksella ja pian tämän jälkeen uudestaan Ipponin tuoneella heitolla. Katso Valtterin ottelu alla olevalta videolta.

Lauantaina vuorossa oli Oskari Mäkinen miesten alle 81 kg:n painoluokassa. Hän kohtasi ensimmäisen kierroksen avausottelussaan Sveitsin 19-vuotiaan Aurelien Bonferronin. Sveitsin Bonferron onnistui tekemään waza-arin pistesuorituksen noin 1,5 minuutin kohdalla ja toisen noin minuutin päästä. Näin Oskarinkin kilpailupäivä päättyi avausotteluun. Voit katsoa Mäkisen ottelun alla olevalta videolta.

Matkalla valmentajana mukana ollut Markus Pekkola toteaa lyhyesti suomalaisten otteluista seuraavaa:

”Aika ailahtelevaa ottelemista oli yksittäisten matsien sisällä, eikä omilla yrityksillä saatu riittävää ratkaisua aikaiseksi.”

 


Torstaina 4.11. julkaistu ennakkojuttu, jossa tietoa suomalaisten vastustajista.

Arvonta on suoritettu torstai-iltana. Kilpailuun osallistuu 299 judokaa (päivitetty arvonnan jälkeen) 38 eri maasta. Perjantaina ottelevat alle 73 kg:n painoluokassa Korhonen ja Olin. Heidät  arvottu suoraan toiselle kierrokselle. Ottelut alkavat klo 11 Suomen aikaa. Voit seurata live-lähetyksiä Kansainvälisen Judoliiton (IJF) sivuilta täältä. Ottelukaaviot voit katsoa täältä.

Korhonen kohtaa D-poolin ottelussaan Puolan 21-vuotiaan  Adam Stodolskin.  Stodolski on saavuttanut tällä hetkellä aikuisten World Ranking -listalla sijalla 48. Korhonen ottelee matolla 2 ja hänen ottelunsa on päivän 17. ottelu. Korhonen on tällä hetkellä aikuisten ranking-listalla sijalla 163.

Olin saa A-poolin ensimmäisessä ottelussa vastaansa 19-vuotiaan Unkarin Daniel Szegedin, joka on muun muassa vuoden 2020 alle 21-vuotiaiden EM-kilpailujen pronssimitalisti, mutta on otellut aiemmin alle 66 kg:n painoluokassa. Olin ottelee matolla 1 ja hänen ottelunsa on päivän 20.


Lauantaina ottelee Oskari Mäkinen miesten alla 81 kg:n painoluokassa. Hän kohtaa ensimmäisellä kierroksella avausottelussaan Sveitsin 19-vuotiaan Aurelien Bonferronin. Nuori mies on kilpaillut syyskuussa alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa ollen 7. Hän on aikuisten World Ranking -listalla sijalla 129. Mäkinen on sijalla 107.