Judoka ja kersantti Martti Puumalainen Kaartin Jääkärirykmentistä otteli sotilaiden MM-kilpailuissa Ranskassa ja toi Suomelle MM-pronssia, miesten yli 100 kg:n painoluokassa! Mikkeliläislähtöinen judoka Martti Puumalainen edustaa Helsingin Meido-kania ja harjoittelee olympiavalmennuskeskus Urheassa  Judoliiton slovenialaisen päävalmentaja Rok Draksicin johdolla.

Katso Puumalaisen tuoreet kuulumiset videolta Judoliiton Facebook-sivuilta täältä.

Katso kilpailun tuloskaavio täältä.

Avajaisparaati sotilaiden MM Kuvassa Puumalainen, Isoranta ja Lambacka avajaisparaatissa.

Puumalainen kohtasi avauskierroksen ottelussaan Iranin Malekza Hamidn Rezan voittaen tämän Ipponilla. Toisessa ottelussaan suomalainen kärsi tappion Uzbakistanin Shokhr Bakhtiyoroville. Keräilyottelussaan Puumalainen voitti Espanjan Santia Sendon Penan 10-0 (Ippon) ja Kuwaitin Saud Al Busirin. Pronssiottelussa Martti kukisti Utzbekistanin Bekmurod Oltiboevin ja toi Suomelle kaivatun arvokilpailumitalin.

Joukkueenjohtajana ja huoltaja sotilaiden MM-kilpailuissa toimi kapteeni Manne Isoranta Maanpuolustuskorkeakoulusta. Hän kommentoi Martti Puumalaisen päivää seuraavasti:

”Martti pystyy ottamaan näitä mitaleita, vaikka ei olisi paras päivä. Se kertoo tason noususta. Pronssiottelussa piti taktiikan ja otti tietoisen riskin lähikamppailulla: nostotilanne ja uskalsi viedä sen loppuun, josta Ippon.”

Suomen Judoliiton päävalmentaja ja Martti Puumalaisen päivittäisvalmennuksesta vastaava Rok Draksic toteaa:

”Martti näytti, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko, sillä  Pariisin Grand Slamin ja sotilaiden MM-kilpailujen välinen aika ei ollut Martille helppoa, koska valmistautuminen flunssaisena ei ollut hyvä lähtökohta. Silti hän näytti, että  pystyy voittamaan vahvoja kavereita, vaikka valmistautuminen ei ole paras mahdollinen. Tämä on jälleen iso askele eteenpäin Martin uralla ja koko Suomen judotiimille. Huomenna kova työ taas jatkuu.”

Sotilainen judon MM-kilpailut RanskassaSuomen toinen edustaja vänrikki Markus Lambacka (- 100 kg, Koyama Rovaniemi) ei tällä kertaa yltänyt otteluvoittoihin. Isoranta toteaa, että Markus hävisi pronssimiehelle ja viidennelle, tulos olisi voinut olla toisinkin. Kapteeni summaa, että päivä oli ”oikein onnistunut ja hyväksi suomalaiselle judolle ja sotilasurheilulle”.

Järjestyksessä 40. sotilaiden judon MM-kilpailut järjestettiin Ranskassa Pariisin  lähellä, Bretigny sur Orgen kaupungissa. Kilpailuissa on yksilökisat, joukkuekisa ja paraurheilu. Kisoihin osallistui 25 maata ja 215 urheilijaa. Isoimmat joukkueet olivat Venäjältä, Brasiliasta, Koreasta ja  Uzbekistanista. Suomi oli kisojen ainoa Pohjoismaa.

 Sotilaan paluu

Vastaanottokomitea: Meido-kan Esa Korkia-aho, Manne Isoranta, Martti, Markus ja Rok Draksic.

Kuvan otti Katja Draksic samoin kuin videon. Katso ja lataa video sotilaan kotiinpaluusta täältä.

Sotilaiden MM-mitali

Lisätiedot

vt. valmennuspäällikkö Otto Faven
otto.faven@judoliitto.fi
050 461 1148

päävalmentaja Rok Draksic
rok.draksic@judoliitto.fi
050 5898 210

Lataa ja tulosta Judoliiton tiedote tästä: Martti Puumalaiselle sotilaiden MM-pronssia

Artikkelin kuvalähde: https://www.ijf.org/news/show/cism-world-championships