Syksyn ensimmäinen edustusryhmien tehostamispäivä Urheassa 14.8.2021

Alle 18-vuotiaiden ja tätä vanhemmat edustusurheilijat kokoontuivat lauantaina 14.8. harjoittelemaan yhdessä Urheaan syksyn ensimmäiseen edustusurheilijoiden tehostamispäivään. Noin 40 urheilijan joukko keskittyi judopariskunta Nina ja Petteri Luukkaisen kanssa hiomaan kouchi- ja ouchigari-heittoja monipuolisesti. Paikalle tultiin ja liikuttiin koronarajoitukset huomioiden.

Elokuun alussa alle 18-vuotiaiden vastuuvalmentajana aloittanut Eetu Laamanen totesi:

Harjoituksissa oli hyvä tekemisen meininki ja nuorilla on halua oppia tekniikoita uudella tavalla.

Samaa vahvistivat osaltaan Tampereen Judossa pienten lasten ja kouluikäisten harjoituksia viikoittain vetävät Luukkaiset. He nauttivat siitä, että vastaanotto- ja keskittymiskyky tavoitteellisesti urheilevilla nuorilla välittyi heillekin. Nina totesikin:

”Oli kyllä häkellyttävän hienoa, kun ei kertaakaan tarvinnut korottaa ääntään sen takia, etteikö joku olisi kuunnellut. Todella hyvin käyttäytyviä nuoria! He kyselivät ja huikkasivat välillä apuun ja näyttämään lisää. Sain kyllä kivaa palautetta urheilijoilta.”

Petteri Luukkainen totesi nuorilla olevan hyvä keskittyminen, hienki ja tekemisen meininki.

Eetu Laamanen tiiviistää alle 18-vuotiaiden olympiavalmentajana tunnelmiaan:  ”Toiveikkaana kohti uutta kautta. Urheassa huomioidaan koronarajoitukset pysyttelemällä vain judolle varatuissa tiloissa, suorimpien reittien valinnoissa sekä maskien käytöllä ja käsien desinfioinnilla”.

Uudet, väljät Urhean tilat mahdollistavat myös etäisyyksien pitämistä harjoitusparien välillä. Pandemian alkuvaiheessa harjoiteltiin vain samojen parien kanssa. Toiveessa on, ettei siihen tarvitsisi enää uudelleen palata, jotta kehittyminen mahdollistuu vaihteleva harjoitusvastus huomioiden. Kaikki kolme haastateltavaa totesivat yhdestä suusta myös, että olosuhteen lajiharjoitteluun ovat nyt kyllä kohdallaan. Urhea-halli tarjoaa myös monia mahdollisuuksia kotimaisten ja kansainvälistenkin leirien järjestämiseksi.

Etelä-Suomen judo ry seuraa aktiivisesti Aluehallintoviraston ohjeistusta ja muuttuvia koronarajoituksia, jotta varmistetaan urheilijoiden turvallinen harjoittelu ja kilpaileminen. Alustavasti on sovittu Urhean harjoitusten alkavan 17.8. tiistaina. Koronatilanteesta johtuen muutokset ovat mahdollisia ja näistä tiedotetaan erikseen. Seuraa myös Etelä-Suomen judo ry:n verkkosivuja. 

 

 

Katso Sanna Pyykösen ottamia treenikuvia kuvakarusellista täältä: