Emilia Kanerva naisten alle 63 kg:n painoluokassa (Kirkkonummen Judoseura) ja Martti Puumalainen (Meido-kan, HKI) miesten yli 100 kg:n painoluokassa edustavat Suomea kovatasoisessa Abu Dhabin Grand Slam -turnauksessa Arabiemiraateissa tulevana viikonloppuna. Kilpailu on yksi kovimmista maailman Ranking-kilpailuista, joista irtoaa olympiaranking-pisteitä. Suomalaiset ovat niitä metsästämässä ennen ensi kevään olympiakarsintaa ja tavoitteena on nostaa sijoitusta World Ranking-listalla.


Emilia Kanerva taisteli tasaväkisen ottelun Mongoglian Baasanjargal Bayarbatia vastaan lauantaina. Molemmat kilpailijat saivat ottelussa waza-arin arvoiset pistesuoritukset. Ottelu kesti yhteensä yli 11 minuuttia, kunnes suomalaisen varoitustili täyttyi. Näin Emilian oli tyytyminen avaustappioon. Katso Kanervan ottelu alla olevalta videolta.

Tapahtumassa on osallistujia 223 urheilijaa 41 eri maasta. Katso kilpailun live-lähetykset klo 10 alkaen Kansainvälisen Judoliiton sivuilta osoitteesta: www.ijf.org

Sunnuntaina vuorossa on Martti Puumalainen (+ 100 kg). Hänen ensimmäinen vastustajansa vastustajansa on isäntämaan eli Arabiemiraattien Ali Al Darmaki. Martti ottelee sunnuntaina matolla 2. Ottelu on matolla päivän kohdeksas. Seuraa livelähetystä täältä. Alkuottelut alkavat Suomen aikaa klo 11.


Aiemmin uutisoitua alla

Suomen Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic toteaa, että Abu Dhabi on korkean tason judokilpailu, joka ”valmistaa” Olympialaisiin ja MM-kilpailuihin. Emilia Kanerva on WRL sijalla 111 ja Martti Puumalainen sijalla 28.

”Tämä kilpailu on tärkeä, koska se parantaa merkittävästi mahdollisuuksia nostaa maailman ranking-sijoitusta ja siksi olemme täällä. Ranking-sijoituksilla on merkitystä tulevassa olympiakarsinnassa ja pohjustamme tällä tulevaa”, toteaa Draksic.

Mitä odotuksia päävalmentajalla on ennen kilpailuja?

Rok Draksic kertoo, että tärkeintä on päästä kilpailemaan tämän tason turnauksissa ja saada kokemusta olympiakarsintaa ajatellen. Hän toki toivoo, että ranking-sijoitus paranee otteluvoittojen myötä, mutta ei odota mitään suuria saavutuksia urheilijoilta tässä kovatasoisessa turnauksessa. Hän kertaa kulunutta syksyä seuraavasti:

”Emilia ei ole otellut pitkään aikaan, joten emme odota häneltä liikoja. Hän ottelee niin hyvin kuin mahdollista näistä lähtökohdasta. Emilialla on takanaan joitakin hyviä otteluvoittoja kovista vastuksista ja hän on todella vahva alle 63 kg:n painoluokassa. Emilia pääsee testaamaan kilpailussa, miten hän on kehittynyt sinä aikana, kun ei ole ollut mahdollisuuksia kilpailla kansainvälisen tason turnauksissa.

Martti Puumalainen lähtee hakemaan hyviä otteluita. Hän on  jo saanut onnistuneita otteluvoittoja aikaisemmissa kilpailuissa. Tämä kilpailu on hänelle jälleen uusi kokemus korkean tason turnauksessa ja toki myös mahdollisuus nostaa rankning-sijoitusta. Osa vastustajista on täysin arvoituksia, koska heitä ei ole aiemmin missään aiemmissa kilpailuissa kohdattu.”

Abu Dhabin kilpailu onkin poikkeuksellinen siitä, että sinne tulee paljon kilpailijoita Euroopan ulkopuoleltakin.


Emilia kohtaa lauantaina ensimmäisen kierroksen ottelussaan D-poolissa Mongoglian 25-vuotiaan Baasanjargal Bayarbatin, joka on mm. vuoden 2019 Universiadien pronssimitalisti.

Martti Puumalainen ottelee sunnuntaina. Hänen ensimmäinen vastustajansa on isäntämaan eli Arabiemiraattien Ali Al Darmaki.


Voit seurata otteluiden Live-lähetyksiä täältä

Katso tapahtuman kutsu ja aikataulu täältä.


Abu Dhabissa on myös suomalaisväriä tuomarijoukossa, kun Suomen olympiatuomarin Veli-Matti Karinkanta on kutsuttu tuomitsemaan kilpailua. Hän on taas innolla mukana kansainvälisessä tapahtumassa:

”Olympialaisten jälkeisen turtumisen jälkeen motivaatio on jälleen löytynyt ja tavoitteeni on onnistua erityisesti alastulopisteiden arvioinnissa. Niissä kun oli hankaluuksia niin Olympialaisissa kuin nuorten MM:issä. Koska alastulopisteiden arvioinnissa tärkeintä on riittävän etäisyyden (3-4 m) pitäminen ottelijoihin, niin aion ottaa sen tavoitteekseni tässä kilpailussa”, toteaa Veli-Matti Karinkanta.

Abu Dhabi Veli-Matti

Tuomaripalaverit käydään nykyään käytännön kautta tilanteita harjoitellen. Kisan olympiatuomarit kuvassa tällaisen harjoituksen jälkeen. V-M (vas), Akiko Amano (Jpn, edessä), Matthieu Bataille (Fra, takana) ja Lubomir Petr (Aus, oik)