Judoliitto aloittaa elokuun alussa valtakunnallisen markkinointikampanjan, jonka tavoitteena on tehdä judo tutuksi harrastus- ja kilpailumuotona olympiavuonna. Judoseurat kautta maan ovat mukana kampanjassa kertomassa omasta toiminnastaan ja tulevan syksyn kurssitarjonnastaan. 

Pandemian kurittamat judoseurat ovat päässeet jo kesällä monin paikoin käynnistelemään toimintaansa ja palaamaan myös sisäharjoituksiin. Harjoituksiin ja leireille on paikoin ollut tulijoita niin paljon, etteivät kaikki halukkaat ole koronarajoitukset huomioiden päässet tatamille.

Judon huippu-urheilijat ovat kiertäneet maailmalla kilpailuja hyvin tiukoin turvajärjestelyin ja karanteeneja noudattaen. Aikuisten ja nuorten kärkiurheilijat ovat harjoitelleet judoa hyvin rajoitetulla joukolla ja ulkomaan leireille ei ole ollut pääsyä ilman tuplatestejä. Heinäkuussa alkoivat vihdoin myös alle 18-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden maailmankiertueen kilpailut Euroopassa. Nyt kilpailu- ja leirikausi on käynnistynyt myös nuoremmilla judokoilla, joiden vanhemmat, valmentajat ja tukijoukot huokaisevat helpotuksesta treenien alkaessa.

Judo on jalo laji, johon voi nyt syksyn aikana käydä tutustumassa oman alueen tai paikkakunnan judoseuran järjestämissä näytöksissä tai harjoituksissa. Judoa voi harjoitella monella tavalla ja eri lähtökohdista – taaperoikäisestä senioriksi saakka. Judo on kesäolympialaji, mutta siinä voi kilpailla hyvin monin eri tavoin ja tavoittein. Olennaista on löytää oma judopolkunsa, joka tukee myös ihmisenä kasvamista. Judossa voi kehittyä läpi elämän ja erilaisia harjoittelumuotoja ja kilpailuja järjestetään myös veteraaneille ja jopa seniori-ikäisenä voi kilpailla esimerkiksi kata-kilpailuissa.

Tulevana syksynä järjestetään keväältä syksyyn siirtyneitä kilpailuja myös kotimaassa. Tiedossa on aikuisten ja nuorten SM-kilpailuja ja loppuvuonna myös kansainväliset kilpailutapahtumat Finnish Judo Open ja Baltic Sea Championships. Mikäli pandemiatilanne sallii, järjestää Judoliitto Pajulahden olympiakeskuksessa kansainvälisen judoleirin eri ikäluokkien edustusvalmennettaville.

Kirsikkana kakun päällä juhlitaan koko elokuu Urhean (Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia) uuden hallin avautumista, jossa on huippujudoa varten rakennetut suuret tatamialueet ja kaikki puitteet, mitä tulevat judon arvokisamenestyjät ja sellaiseksi tähtäävät judokat voivat hyödyntää päivittäisharjoittelussaan päävalmentaja Rok Draksicin ja nuorten olympiavalmentajien Markus Pekkolan ja Eetu Laamasen tukemana.