Legendaarisessa Pariisin Grand Slamissa ottelee viikonloppuna kolme miesjudokaa. Valmennuksesta vastaa Rok Draksic ja mukana matkalla on myös Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi.

Pariisin Grand Slam on korkeimman tason judokilpailu ennen arvokilpailuja. Viime vuonna 50 vuotta täyttäneessä kilpailussa kohtaavat maailman kovimmat judokat. Ottelijoita on yhteensä noin 300 kilpailjaa 52 eri maasta. Suomalaisjudokat ovat kovassa seurassa ja valmiita haastamaan maailman huippuja ja moninkertaisia arvokisamitalisteja. Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic toteaakin:

 

”Tämä kilpailu on yksi kuuluisimmista judotapahtumista ja suomalaisille toinen IJF-turnaus viime viikon Portugalin Grand Prix -turnauksen jälkeen. Olen tosi iloinen, että täällä on paljon todella kovan luokan taitavia judokoita ja pääsemme ottelemaan heitä vastaan. Tämä turnaus näyttää meille, missä olemme tällä hetkellä kehityksessä. Miehet ovat valmiita ottelemaan täällä ja tekevät parhaansa antaakseen parastaan.”

 

 

Lauantai 5.2. – lähetys alkaen noin klo 11:30 osoitteessa live.ijf.org.

Lauantaina ottelevat alle 66 kg:n sarjassa Luukas Saha (Riihimäen Judoseura) ja alle 73 kg:n painoluokassa Turpal Djoukaev (Hämeenlinnan Judoseura). Molemmat kilpailijat ottelevat matolla neljä.

 

Turpal Djoukaev

Turpal Djoukaev, – 73 kg

Luukas Saha

Luukas Saha , -66 kg

Ensimmäisenä tatamille astuu Djoukeav, joka kohtaa ko. tatamin päivän kolmennessa ottelussa Japanin Sochi Hashimoton, joka on moninkertainen Grand Slam -mitalisti ja MM 3. vuodelta 2021. Viime vuoden Pariisin Grand Slamissa Hahimoto kuitenkin koki tappion avausottelussaan Venäjän Desnis Iartceville. Voit katsoa Djoukaevin kaavion täältä.

Sahalla vastassa on D-poolin ensimmäisessä ottelussaan isäntämaa Ranskan, viime vuoden Grand Slam -pronssimitalisti Orlando Gazorlan. Miehet kohtasivat silloin toisensa alkuottelussa Sahan kärsiessä tappion. Gazorla nousi mitalinsa myötä Ranskassa judon supertähdeksi 10 000 katsojan pauhatessa. Ottelu on tatamilla neljä, päivän kahdeksas 8. kamppailu. Voit katsoa kaavion täältä.


Martti Puumalainen

Martti Puumalainen, Meidokan, M+100kg

Sunnuntaina 6.2. vuorossa on yli 100 kg:n painoluokassa otteleva Martti Puumalainen (Meidokan). Puumalainen kohtaa B-poolin ensimmäisessä ottelussaan Korean Heonyong Leen. Voit katsoa ottelukaavion täältä.

 

Kuvat: Ossi Pietiläinen