Tänään 25.9. vietetään Valmentajan päivää. Päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Judoliiton toiminnassa on mukana 20 huippuvalmentajaa

Judoliiton toiminnassa on mukana 20 valmentajaa, jotka tekevät kaikki valmennustyötä suurella sydämmellä ja ammattitaidolla. Suurin osa heistä toimii valmentajana oman toimensa ohessa eli vapaaehtoistyönä. Tänä päivänä haluamme suuresti kiittää kaikkia näitä 20 valmentajaa ja esitellä heidät. Kysyimme jokaiselta mikä heidän mielestään on valmentamisessa parasta.

– Judoliiton toiminnassa vapaaehtoiset valmentajat ovat merkittävässä osassa paitsi tukemassa myös kehittämässä toimintaa. Lisäksi he luovat tärkeän sidoksen liiton valmentajien ja seurakentän välillä. Monet Judoliiton ydintoiminnoista eivät olisi mahdollista ilman vapaaehtoisten valmentajien panosta. Haluankin kiittää heitä kaikkia sekä lukemattomia seuravalmentajia ja ohjaajia heidän sinnikkäästä työstään, kertoo valmennuspäällikkö Otto Favén.

Aikuisten valmentajat

Rok Draksic

”Coaching it’s my passion. I’m there to support, guide, and inspire my students to reach their goals, both on and off the mat.”

 

 

 

 

 

 

Jorma Korhonen

”Parasta valmentamisessa on tietysti voitot ja onnistumiset! Vastoinkäymisten ja ongelmatilanteiden ratkaisut.”

 

 

 

 

 

 

Esa Korkia-Aho

”Parasta valentamisssa on se, kun saat olla osana sitä urheilijan kovaa työtä ja näet sen onnistumisen ilon, mutta myös se jos pystyt olemaan tukena silloin, kun ei tule onnistumista. Kisajännitys tarttuu väkisin itseenkin ja se on aina hienoa. Hienoa on myös se, jos on voinut olla apuna ja tukena urheilijalle. Valmentaminen ei ole pelkästään sitä fyysistä tekemistä, se on myös hengen luomista.”

 

 

 

 

 

Sami Salonen

”Urheilussa ja valmentamisessa on parasta yhteiseen tavoitteeseen pyrkiminen ja työn tekeminen sen eteen.”

 

 

 

 

 

Alle 21-vuotiaden valmentajat

Alain Calderin

”I love being a coach, but it’s not just that, for me the most important thing is to be part of the development of athletes, of how to be better human beings, and not only to train high-level athletes so they can be future champions on the mat, but also for society, planting in them a seed of perseverance in life.”

 

 

 

 

 

 

Jaana Jokinen

”Valmentamisessa on monia upeita puolia, jotka tekevät siitä merkityksellistä. Yksi parhaista asioista on seurata urheilijan kasvua ja kehittymistä, ei pelkästään urheilijana vaan myös ihmisenä. Valmentajana pääsee tukemaan ja auttamaan toista hänen matkallaan kohti omia tavoitteitaan, ja samalla jakamaan sitä arvokasta oppia, jonka itse on vuosien varrella saanut ja kokenut.

Valmentajan päivänä onkin hyvä hetki kiittää kaikkia niitä valmentajia, jotka ovat auttaneet minua matkallani paremmaksi judokaksi. Kiitos.”

 

 

 

 

Tuomo Seikkula

”Valmennuksessa minua motivoi eniten se, kun pääsee tekemään judoa judosta innostuneiden kanssa ja tuntee, että pystyy viemään heitä judossa eteen päin. Innostuksen jakaminen judossa.”

 

 

 

 

 

 

Tuomas Narva

”Valmentamisessa parasta on aito liikunnan ilo ja kehittyminen.”

 

 

 

 

 

 

Alle 18-vuotiaiden valmentajat

Eetu Laamanen

”Valmentamisessa parasta on huomata nuorten urheilijoiden kehittyminen ja kasvaminen tatamilla ja sen ulkopuolella.”

 

 

 

 

 

 

Tommi Valtonen

”Parasta valmentamisessa on se kun näkee valmennettavien saavan onnistumisen kokemuksia kilpailuissa ja leireillä. Varsinkin jos jotain asiaa on hiottu ja valmennettava saa sen toimimaan.”

 

 

 

 

 

 

Topias Ikävalko

”Mielestäni parasta valmentamisessa ovat yhteisö – urheilijat ja muut valmentajat. Mahtava nähdä nuorten kehittyvän, etenkin silloin kun harjoiteltuja asioita alkaa nähdä onnistuvan randoreissa ja kilpailuissa. Vaikka minulla ei ole henkilökohtaisia valmennettavia, saan silti olla mukana tukemassa nuorten polkua oto-valmentamisen ja alueharjoitusten kautta. Toinen on muut valmentajat – tiimityöskentely ja se, kuinka onnistumiset rakennetaan yhdessä. Hienoa saada oivalluksia ja oppia uutta seuratessa muiden valmentajien toimintaa ja tyylejä.”

 

 

 

 

 

Sanna Pyykönen

”Valmentamisessa parasta on urheilijat. Erityisesti U18-ikäluokassa on erilaisia ja eritasoisia urheilijoita ja urheilijoiden kehittymisen seuraaminen on palkitsevaa.”

 

 

 

 

 

 

Petteri Pohja

”Parasta valmentamisessa on nähdä se, kun nuoret laittavat itsensä likoon. Siitä ei voi seurata muuta kuin hyvää.”

 

 

 

 

 

 

U15-vuotiaiden valmentajat

Tuomas Rantanen

”Parasta valmentamisessa on eri ikäisten ihmisten kanssa työskentely ja heidän kehittymisensä niin judokana kuin myös ihmisenä.”

 

 

 

 

 

 

Jasmine Aho

”Parasta valmentamisessa on nähdä urheilijoiden/nuorten kehitys ja kasvu sekä valtava innostus lajia kohtaan. On hienoa nähdä heidän vahvuutensa sekä heikkoutensa ja olla osana valmentajatiimiä vaikuttamassa heidän kehitykseensä. Minulle valtavaa iloa tuo myös kohdata nuori juuri sellaisena kuin hän on ja käydä leiriviikkojen aikana läpi myös paljon muitakin asioita tatamin ulkopuolelta. Tänä vuonna meillä on yläkoululeirityksessä huikeat 50 motivoitunutta nuorta ja on hienoa päästä leireilemään heidän kanssaan.”

 

 

 

 

Samuli Markkanen

”Parasta valmentamisesta on nähdä valmennettavien kehitys.”

 

 

 

 

 

 

Ruslan Pinhasov

Valmentamisessa on parasta olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa, valmennettavien tukeminen ja heidän kehityksensä sekä kasvunsä seuraaminen.”

 

 

 

 

 

 

Parajudon valmentajat

Tuula Holtti

”Parasta valmentamisessa on nähdä valmennettavan kehitys.”

 

 

 

 

 

 

Anu Stör

Parasta valmentamisessa on mielestäni vuorovaikutus valmennettavieni kanssa. Sekä meidän oma Tukijudo-ryhmä että koko iso parajudopoppoo on ihan paras jengi! Erityisen sykähdyttäviä hetkiä ovat ne, kun pitkäjänteisen työn tuloksena parajudoka ylittää omat odotuksensa, esim. oppii jonkin haasteellisen judotekniikan tai menestyy kisoissa  – sitä onnistumisen riemua on ilo seurata ja päästä jakamaan!”

 

 

 

 

 

Veteraanien valmentaja

Tom Pahlman

”Vastuullani on veteraanijudon koordinointi ja kehittäminen sekä joukkueen rakentaminen arvokisoja varten, kisoissa toimin joukkueen johtajana ja coachina. Jokainen veteraanijudoka treenaa pääasiassa oman seuran dojossa mutta sen lisäksi on meillä ollut muutamia veteraanijudoleirejä.

Parasta tässä tehtävässä on ollut että kilpailevien veteraanijudokoitten määrä on lisääntynyt, olemme menestyneet hyvin kansainvälisissä arvokisoissa ja veteraanitiimin henki on todella hyvä.”