Suomen Judoliitto kehittää valmennustoimintaansa vastaamaan alkavan Olympiadin kunnianhimoisia strategisia tavoitteita ja hakee nyt valmentajia määräaikaisiin työsuhteisiin Olympiavalmennuskeskus Urheaan, Helsinkiin.

Judoliitto on keskittänyt valmennustoimintansa Helsinkiin Olympiavalmennuskeskus Urheaan, joka on myös kaikkien valmentajien pääasiallinen työpaikka.

Tehtävän kuvaus

Judoliiton valmentajana vastaat ikäryhmän päivittäisharjoittelun pitkäjänteisestä suunnittelusta, toteutuksesta ja seurannasta. Kaikki tehtävät vaativat matkustamista kotimaassa ja ulkomailla toimenkuvan edellyttämässä laajuudessa.

Valmentajan toimenkuvan menestyksekäs hoitaminen vaatii vahvaa lajiosaamista, huippu-urheilun vaatimustason ymmärtämistä, aktiivista ja oma-aloitteista työotetta, hyviä organisointi- ja tiimityötaitoja sekä reagointikykyä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Halu jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen ovat työssä tärkeitä ominaisuuksia.

Hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeässä osassa urheilijoiden, seurakentän ja eri sidosryhmien kanssa toimittaessa.

Tehtävässäsi osallistut myös ajoittain kouluttajana Judoliiton järjestämiin koulutuksiin.

Judoliiton valmennustiimissä pääasiallinen työkieli on englanti, sidosryhmien kanssa toimittaessa pääasiassa suomi. Tietokonetta käytetään päivittäin ja esimerkiksi Office ohjelmiston (kuten Word ja Excel) käyttötaito on päivittäin tarpeen.

Avoimena ovat seuraavat vuonna 2025 alkavat valmentajan tehtävät:
Valmentajat ovat yhteistyösopimuksella palkattuja valmentajia (Judoliitto, Olympiakomitea ja mahdolliset muut tahot). Tukipäätökset palkkatuesta tehdään osana lajien tehostamistukipäätöksiä. Valmentajat valitaan ohjelmaan lähtökohtaisesti neljän vuoden ajaksi seuraavalle olympiadille (2025-2028), mutta tarkastelu tehdään vuosittain rahoitusten ja muiden asioiden selvittyä. Ensimmäisen vuoden rahoitus selviää joulukuun 2024 alussa.

Alle 18-vuotiaiden vastuuvalmentaja:
Tehtävässä vastaat alle 18-vuotiaiden ikäluokan valtakunnallisen valmennustoiminnan kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta, Mäkelänrinteen Urheilulukion judovalmennuksesta ja alle 15-vuotiaiden valtakunnallisen valmennustoiminnan koordinoinnista yhdessä alle 15-vuotiaiden OTO-valmentajien kanssa.
Osallistuminen valtakunnalliseen Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestettävään yläkoululeiritykseen kuuluu toimenkuvaan.

Alle 21-vuotiaiden vastuuvalmentaja:
Tehtävässä vastaat alle 21-vuotiaiden ikäluokan valtakunnallisen valmennustoiminnan kehittämisestä valtakunnallisesti sekä päivittäisvalmennuksesta Urheassa, Helsingissä. Teet jatkuvaa yhteistyötä muiden valmentajien kanssa ja olet selvillä lajin urheilijapotentiaalista Suomessa.

Alle 23-vuotiaiden vastuuvalmentaja:
Tehtävässä vastaat alle 23-vuotiaiden ikäluokan valmennuksesta tärkeässä siirtymävaiheessa aikuisten huipputasolle tehden yhteistyötä tiiviisti Judoliiton aikuisten valmennuksesta vastaavaan päävalmentajan kanssa.

Jos sinulla herää ajatuksia, älä epäröi ottaa yhteyttä:

Lisätietoja antaa Valmennuspäällikkö Otto Favén p. 050 384 7030. Vapaamuotoiset hakemukset ja CV:n palkkatoiveineen pyydämme lähettämään sähköpostilla sunnuntaihin 31.10.2024 mennessä osoitteeseen: otto.faven@judo.fi. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajalla.

Suomen Judoliitto on vuonna 1958 perustettu suomalaisten jäsenseurojen yhteistyö-, palveluja edunvalvontajärjestö. Liitto tukee jäsenseurojen sekä niissä toimivien ihmisten monipuolista toimintaa judon parissa sekä edustaa suomalaisia jäsenseuroja kansallisessa ja kansainvälisessä toiminnassa. Liiton tarkoituksena on kehittää judoa sekä edistää suomalaista judon kilpa- ja huippu-urheilua. Liiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot, urheilun reilun pelin periaatteet sekä sukupuolten välinen tasa-arvo. Judoliiton vuosibudjetti on noin 1M euroa ja jäsenseuroja on noin 120. Judo on ollut olympialaji vuodesta 1964 lähtien.