Viikonloppuna aikuisten joukkue otteli mixed-team kilpailussa Espanjassa ja alle 18-vuotiaat Riikan European Cupissa.

Kansainvälinen Rául Calvo Memorial -kilpailu 20.10. Espanjassa Cádizin kaupungissa oli aikuisten ensimmäinen askel kohti tavoitetta osallistua tulevaisuudessa arvokilpailujen joukkuekilpailuun.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kukistuivat Andalusian ja Katalonian joukkueet, finaalissa puolestaan Espanjan Judoliiton joukkue lukemin 4-2. Kilpailuihin osallistui yhteensä seitsemän joukkuetta. Kolmanneksi kilpailuissa sijoittuivat Madridin ja Katalonian aluejoukkueet.

– Saatiin voitto. Finaalissa jouduttiin taistelemaan enemmän mutta vietiin voitto. Yhteishenki oli hyvä ja kaikki kannustivat toisiaan. Oli hieno kokemus kun toimittiin joukkueena. Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti tulevia isompia joukkuekilpailuja, kertoo myös kilpailujen parhaana urheilijana palkittu Valtteri Olin.

– Oli hieno päivä, ottelimme ensimmäistä kertaa Mixed-team kilpailussa. Meillä oli kolme ottelua. Tämä oli joukkuehengelle todella hyvä asia ja hyvä aloitus valmistauduttaessa eskel askeleelta isompiin joukkuekilpailuihin, arvioi päävalmentaja Rok Draksic.

Alle 18-vuotiaiden European Cupissa Riikassa samana viikonloppuna Sofia Pekki otti pronssia alle 57-kilon painoluokassa.

– Olen aika lailla tyytyväinen tämän päivän otteluihin. Vaikka poolifinaalissa kärsinkin tappion sain pään silti kasaan ja keskityttyä keräilyihin sekä pronssiotteluun. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kertoi Pekki.

Iida Puomilahti ja Essi Lappeteläinen sijoittuivat viidensiksi ja Olivia Kärnä seitsemänneksi. Yhteensä 15 suomalaista kamppaili Riikassa, monet European Cup -tason ensikertalaisia.

– Saavutimme kiitettävän määrän otteluvoittoja, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Kahteen päivään mahtui mukaan myös todella harmittavia tappioita mutta myös hienoja taisteluvoittoja, joista ehkä kirkkaimpana Essi Lappeteläisen voitto ruotsalaisesta yli 9 minuutin ottelun jälkeen. Kisat kruunasi Sofia Pekin pronssimitali, joka vaati tänään 5 otteluvoittoa, kertoi alle 18-vuotiaiden OTO-valmentaja Tommi Valtonen.

Joukkue jää vielä kahden päivän kansainväliselle leirille Riikaan jossa kartutetaan kokemusta kovista kansainvälisistä randoreista.

Alle 18-vuotiaiden European Cupissa Riikassa mitaleista kamppaili yhteensä 256 judokaa 18:sta maasta. Kilpailujen kaaviot ja tulokset löytyvät osoitteesta judotv.com.