Judolähettiläs tekee judoa tunnetuksi kouluissa ja päiväkodeissa pitämällä judoesittelyjä ja -kokeiluja. Monessa seurassa Judolähettiläitä on valmistumassa tärkeään tehtäväänsä ja mahdollisuuksia viedä Judoa kouluihin kartoitetaan.

Ensiaskeleet lupaavan Pirkanmaan judoseurojen Seuratuki-hankkeessa syntyneen toiminnan skaalaamisessa valtakunnan mittoihin on otettu vahvasti. Judoseurat voivat itse kouluttaa omista lapsista ja nuorista seuran Judolähettiläitä Judoliiton tuottamien valmiiden materiaalien avulla. Seurat ovat ottaneet Judolähettiläs-konseptin ja materiaalit innolla vastaan.  Judoliiton Seuratoimijapäivillä keskusteltiin paljon koulujudosta sekä Judolähettiläisyys-koseptista ja nähtiin tärkeänä, että ne sisältyvät suomalaisen judon strategiaan 2025-2028.

Judoliitto yhteistyössä Pohjola Vakuutuksen kanssa tukee Judolähettiläitä kouluttaneita seuroja 100 eurolla. Seura voi käyttää tuen parhaaksi katsomallaan tavalla esimerkiksi palkitsemalla joko seuran ansioituneen Judolähettilään, koulujudoa eteenpäin
vieneen seuratyöntekijän tai Judolähettiläs-koulutuksen vetäjän.

Tukea saa ensi vuoden alussa 20 seuraa, kun tiedot aktiivisesti Judolähettilästoiminnan aloittaneista on kerätty. Palkittavat seurat valitaan Judolähettiläs-koulutuksen järjestäneistä seuroista. Tiedot kerätään Judoliiton vuosi-ilmoituksella. Judoliitto kerää seuroilta statistiikkaa kouluvierailuihin ja liikutettujen oppilaiden määrään liittyen viestiäkseen laajemmin lajin yhteiskunnallisesta arvosta.

Tämän lisäksi vuoden vaihteessa valitaan viisi vuoden ansioitunutta judolähettilästä. Jokainen heistä saa arvokkaasta työstään ansaitun 200 euron arvoisen stipendin. Palkinnot jaetaan SM-Kilpailujen yhteydessä Ideaparkissa maaliskuussa. Tästä tiedotetaan vielä erikseen ennen vuoden vaihdetta.

Jos et vielä tiedä, mistä on kysymys koulujudossa ja Judolähettilästoiminnassa, kysy lisää Katri Forsselilta tai katso lisätietoja
Judoliiton nettisivuilta tästä, josta löytyvät myös materiaalit Judolähettiläiden kouluttamiseen.

Lisätiedot:

Katri Forssell, koulutus- ja seurakehityspäällikkö, katri.forssell@judo.fi, +358 50 322 6090