Maanantaina päivänvalon sai uusi kirja, joka läpileikkaa suomalaisen judon historiaa taidokkaasti kirjoitettujen henkilökuvien kautta.

Miten Martti Puumalainen korvasi ystävän esirukoukset, kuinka Juha Salonen sai lempinimen Pupu? Entä millä Jorma Korhonen romautti lontoolaisen hotellin sisäkaton ja miten Jaana Ronkainen päätyi judoammattilaiseksi Sumitomo-pankkiin? Ja kuinka heistä kaikista tuli Euroopan mestareita. Sen paljastaa judon EM-mitalisti ja lajin menestynein suomalainen päävalmentaja Seppo Myllylä. Myllylä tuntee kaikki judon suomalaiset arvokisamitalistit ja on seurannut läheltä monen kasvua huipulle. Nyt hän kertoo suurimpien judosankarien tarinat 1970-luvulta tähän päivään. (Matkalla judon huipulle, takakannen teksti).

Suomalaisen judon historia on pitempi kuin monesti tulee ajateltua. Historiaan sisältyy lukuisia saavutuksia lajin huipputasolla sekä mielenkiintoisia tarinoita niiden takaa. Nyt tätä historiaa on ansiokkaasti ja taitavasti kirjoitettujen henkilökuvien kautta saatu kirjan kansiin – säilymään kirjoitetussa muodossa ansaitsemallaan tavalla.

Kirja on saatavissa kaikista kirjakaupoista tilaamalla ja netin kautta ainakin Adlibriksesta ja Prismasta. Kirjan suositushinta on 37,50€. Kirjaa voivat seurat tilata myös suoraan Seppo Myllylältä sähköpostilla: seppo.myllyla@netti.fi

Seurojen minimitilaus on 5kpl. Hinta 25€/kpl sisältäen lähetyskulut. Tilauksessa mainittava tilaajan nimi, toimitusosoite ja laskutusosoite.

Kirjan kannet näet tästä: Matkalla Judon Huipulle