Judoliitto käynnistää hankerahoituksen turvin koulujudokiertueen , jolla tavoitellaan seurojen jäsenmäärän nousua ja Judon näkyvyyden kasvua – tuomalla tapahtumia eri puolille Suomea. Yhdessä seurojen kanssa.

Suomen Judon 65-vuotisjuhlien kunniaksi käynnistetyn valtakunnallisen hankkeen tavoite on tukea seuroja ja tarjota työkaluja jatkoon. Suomen Judoliitto on valinnut OKM:n hankerahoituksella toteutettavan koulujudokiertueen tuottajaksi Toni Nikusen (markkinoinnin KTM).

Sponsoroinnin ja urheilumarkkinoinnin erityisosaajana sekä tapahtumien tuottamisen ja markkinoinnin ammattilaisena Nikunen tuo projektiin vahvaa osaamista ja laajempaa lajin ulkopuolista näkökulmaa. Nikusella on myös vahva kokemus seurayhteistyöstä.

– Kiertuetta tehdään tiiviissä yhteistyössä seurojen kanssa. Judoliitolle oli selkeä valinta että halutaan keskittyä seurojen kasvun tukemiseen Judoliiton strategian mukaisesti. Tämän eteen tehdään nyt konkreettisia toimia Judon 65-juhlavuoden kunniaksi, kertoo järjestöpäällikkö Otto Favén.

– Luomme yhdessä seurojen kanssa konseptin, joka auttaa lisäämään kiinnostusta judoa kohtaan ja mahdollistaa harrastajamäärän kasvun. Tavoite on myös jakaa parhaita käytäntöjä seurojen kesken, jatkaa Nikunen.

Projekti käynnistyy seurakyselyllä

Koulujudokiertue käynnistyy seurakyselyllä ja vuoropuhelulla seurojen kanssa. Hankitun tiedon pohjalta alueet, paikkakunnat ja toimintaympäristöt jonne fyysisesti jalkaudutaan muodostuvat. Valituilla alueilla järjestetään tapahtumia yhdessä seuran tai seurojen kanssa hyödyntäen paikallisia mahdollisuuksia ja esimerkiksi yhteistyötä koulujen kanssa. Judoa tehdään kiinnostavaksi ensimmäisenä tavoitteena täyttää tammikuussa alkavat peruskurssit. Tässä on seurojen oma innostus ja halu hypätä mukaan avainasemassa.

– Valtakunnallisen kiertueen kokemuksista kerätään opit ja konseptoidaan edelleen jaettavaksi. Kannustan seuroja aktiivisesti lähtemään mukaan ja vastaamaan kyselyyn. Se on kiertueen ensimmäinen steppi, toteaa Nikunen.

Linkin seurakyselyyn löydät sivun alaosasta. Vastausaikaa on 27.9 klo 23:59 asti.

Seurawebinaari maanantaina 2.10.

Kyselyn tuloksista ja kiertueesta keskustellaan seurawebinaarissa maanantaina 2.10. klo 20:00 – 20:45. Useat seurat pyörittävät harrastetoimintaa iltaisin, joten myöhäisemmän ajankohdan tarkoitus on mahdollistaa osallistumisen myös niille, jotka ovat harrastamisessa kiinni. Webinaari mahdollistaa kätevän osallistumisen, vaikka puhelimitse autosta käsin. Tallenna webinaarin linkki alta kalenteriisi osallistuaksesi maanantaina 2.10. klo 20:00.

Linkit seurakyselyyn ja webinaariin:

Vastaa seurakyselyyn tästä linkistä 27.9 klo 23:59 mennessä: https://forms.office.com/r/xCcyKY8S0L

Seurawebinaariin 2.10 klo 20:00 pääset liittymään tästä linkistä: https://meet.google.com/xbm-xcpp-gdg