Judoliiton valmennusta on täydennetty palkkaamalla Alain Calderin mukaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean judon päivittäisvalmennukseen ja tukemaan Judoliiton nuorten maajoukkuevalmennusta.

Alain Calderin on saanut judo-oppinsa Kuubasta, jossa hän oli mukana nuorten maajoukkueessa. Valmennuskokemusta on muun muassa Mikkelin Judosta, jossa hän toimi kahdeksan vuotta Martti Puumalaisen nuoruusvaiheen valmentajana. Viimeiset kolme vuotta Alain on toiminut Orimattilan Judoseuran päävalmentajana.

”Tämä työ on unelmieni täyttymys sekä mahdollisuus näyttää mihin pystyn.” toteaa Alain Calderin.

”Calderinin työhakemus ja halukkuus työllistyä judovalmentajaksi on ollut Judoliiton valmennuksen johdon tiedossa aiemman rekryn perusteella, kun haimme keväällä 2021 alle 18-nuorten olympiavalmentajan tehtävään tekijää. Palkkausta puoltaa se, että tehtävä on määräaikainen ja hänen on vaivaton tulla mukaan päivittäistoimintaan tällä aikataululla. Hän tuntee valmiiksi suuren osa nuorista urheilijoista. Lisäksi hänellä on aiemman seuravalmennuksen kautta muutama urheilija nyt 2.asteella opiskelemassa ja harjoittelemassa olympiavalmennuskeskus Urhealla Helsingissä.” toteaa Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Calderin nuorten akatemiavalmentajan tehtävä on sovittu alkuun määräaikaisena ajalle 14.8.-31.12.2023.