Edustusvalmennusleirillä Pajulahdessa jaettiin ’Vuoden valinnat’-palkinnot, jotka olivat seuraavat:

  • U18: Riina Myllylä, Chikara Helsinki
  • U21: Pihla Salonen, Fudoshin Pori
  • Aikuiset: Martti Puumalainen, Meidokan Helsinki

Perusteluina urheilijoiden kokonaisvaltainen ja nousujohteinen kehittyminen.

  • Valmentaja: Rok Draksic

Perusteluna uuden toimintatavan ja harjoittelumallin tuominen Suomen judoon.

  • Tuomari: Markku Ilvonen

Perusteluina pitkäaikainen työ tuomarina kansallisella huipulla.

  • Judoseura: Kajaanin Judokerho

Perustelut: Kajaanin Judokerhon toiminnan perustana on eri harjoitusryhmissä tapahtuva laadukas ja monipuolinen judotoiminta. Seura on lasten ja nuorten Tähtiseura ja suuri osa seuran jäsenistä on alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria, mutta seura on onnistunut kasvattamaan myös aikuisharrastajien määrää. Kurssitarjoomaan kuuluu naisten judoryhmä, senioriryhmä ja ensi vuonna on tarkoitus käynnistää myös FitJudo-harjoitukset. KJK on mukana myös Paralympiakomitean Avoimet ovet -hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa. Seura kasvattaa myös kilpailijoita aina maajoukkuetasolle asti. Seuran ohjaajat kehittävät osaamistaan aktiivisesti ja ovat osallistuneet viime vuosina mm. erilaisiin koulutuksiin. Kajaanin Kaupunki palkitsi KJKn ”Tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävällä” tunnustuspalkinnolla vuonna 2022.

  • Kouluttaja 2022: Katri Malinen-Metso /Hauve-Kan

Perustelut: Katri on toiminut vuodesta 2018 lähtien seurakouluttajana ja Pohjois-Suomen aluekouluttajana. Alakoulun opettajana toimivalla Katrilla on vahva pedagoginen osaaminen ja vuorovaikutustaidot. Kaiken ikäiset tykkäävät Katrin koulutuksista, mutta erityisen hyvin hän on osannut ottaa lapset ja nuoret huomioon koulutuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hän on taitava soveltamaan koulutuksien sisältöjä ja opetusmenetelmiä kohderyhmä huomioiden. Hän kehittää jatkuvasti osaamistaan ja toimii Pohjois-Suomessa myös tuomarina.

Onnittelut kaikille palkituille. Ehdokkaita eri kategorioihin oli runsaasti ja valinnoilla halutaan kannustaa kaikkia entistä parempiin suorituksiin ja uudenlaiseen tekemiseen kaikella judotekemisellä.