Suomen Judoliitto ja Ideapark Lempäälä tiivistävät yhteistyötä – judon SM-kilpailut 2023-2025 Bläk Boksissa

 

Suomen Judoliitto ja Ideapark ovat tehneet 3-vuotisen sopimuksen SM-kilpailujen järjestämisestä siten, että järjestävänä seurana voi olla mikä seura vain, mutta tilat, tapahtuma-alusta ja tekniikka löytyvät Ideaparkista.

Sopimusosapuolten yhteisenä tavoitteena on tehdä judoa valtakunnallisesti tunnetuksi kamppailu-urheilu – ja olympialajina ja kantaa yhteiskunnallista vastuuta liikunta- ja urheilutoiminnan edistämiseksi. Ideapark Lempäälä tarjoaa judolle huikean BläkBoks -areenan kansallisesti korkeimman arvokilpailun näyttämönä, jolloin saadaan SM-kilpailuista kokonaiselämys ja kaikkia kiinnostava urheilutapahtuma. Judoliitto antaa panoksensa tapahtumaan lajin huippuosaamisessa ja ohjelmalliseen sisällöntuotantoon. Kumppanuussopimus mahdollistaa samalla varainhankintaa järjestävälle judoseuralle. Judossa järjestetään vuosittain SM-kilpailut aikuisille, nuorille, joukkueille, sovelletulle judolle, muodollisille liikesarjoille (kata) sekä veteraaneille ja nämä kaikki on mahdollista tuoda saman katon alle Ideaparkiin.

 

Hyvän mielen liikuttavia tekoja

Ideapark Lempäälän toimitusjohtaja Visa Vainiola toteaa, että yhteistyö Judoliiton kanssa vahvistaa luontevasti kauppakeskuksen sisältötarjontaa. Vuoden 2022 aikana BläkBoksissa on järjestetty jo kolme judokilpailua, joista ensimmäinen tammikuussa tiukoin pandemiarajoituksin, jolloin kilpailutapahtuman konseptia kehitettiin ja toukokuun SM-tapahtuman yhteydessä toteutettiin ehkä kaikkien aikojen näyttävin SM-kilpailuviikonloppu, jossa oli kansainvälisen tason puitteet. Kolmas tapahtuma oli taas paikallisen judoseuran järjestämä Hyvän mielen kesäkisa.

– ”Meillä on ollut onnistunutta yhteistyötä urheiluseurojen kanssa aiemminkin. Uskon, että kumppanuuden myötä luomme pohjaa yhä vetovoimaisemmille tulevaisuuden mahdollisuuksille. Judossa on nousevia urheilijatähtiä, jotka kiinnostavat laajemmin ja judon arvot sopivat hyvin myös Ideaparkin palvelukonseptiin. Kaikki toiminta nojaa luottamukseen, kunnioitukseen ja yhteistyön vahvistamiseen. Haluamme osaltamme osoittaa, että arvostamme judoseurojen ja Judoliiton panosta ihmisten liikuttajina ja lajin kasvatuksellista perustaa”, toteaa toimitusjohtaja Visa Vainiola.

(Kuva: judo.fi/Risto Saha)

Pandemian jälkeen uusia mahdollisuuksia

Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi on syystäkin ilahtunut kumppanuussopimuksesta, joka on kokonaan uudenlainen lähestymistapa Suomen Mestaruuskilpailujen toteuttamiseen. Hänen mukaansa lajin parissa on jo pitkään mietitty, miten saada SM-tapahtumista vetovoimaisia ja uutta draivia tapahtumakonseptiin. Niemi kertoo yhteistyökokemusten olleen lupaavia:

– ”Kevään kilpailut osoittivat, että BläkBoks -areena on loistava tapahtumapaikka kotimaisille arvokilpailuille. Palaute urheilijoilta, valmentajilta ja yleisöltä on ollut pelkästään kiittävää. Ammattilaistiimin toteuttama audiovisuaalinen kokonaisuus ja viestintätuki vapaaehtoiskentälle on ollut rohkaisevaa. Konseptista saatiin hiottua toimiva kokonaisuus ja yhteistyön myötä tulemme vielä uudistamaan SM-tarjontaamme niin, että pystymme profiloimaan tapahtuman sisältöjä tarkemmin yleisöä, mediaa ja urheilijoita kiinnostavalla tavalla.”

Lue lisää kevään SM-kilpailuista täältä: https://judo.fi/2022/05/kiitos-sm-tapahtuman-jarjestajille-aamulehden-artikkeli-ja-video-seka-linkit-valokuviin/

 

Lataa pdf-tiedote tästä: 22.6.2022_Judotiedote_Ideapark_Judoliitto_SM_kumppanuus