”Maan parhaat judokat ottelivat Bläk Boksissa – Duudsoneille oppia olympiaurheilijalta”, Aamulehti

Katso Sanoman/Aamulehden tuottama videokooste viikonlopun kisoista alta (toimittaja Olli Ikäheimo, kuvaaja Joona Vainio).

Katso jälkimarkkinointiartikkeli täältä: https://www.aamulehti.fi/mainos/ideapark/art-2000008805078.html

Lue myös Yrjö Kareksen kirjoittama Aamulehden artikkeli täältä. 

Judon SM-kilpailujen kuvat ovat vapaasti seurojen käytettävissä. Tuhansista kuvista poimitut otokset ovat jakaneet judoyhteisön ja median käyttöön Kalle Kiviniemi (Tampereen Judo) ja Risto Saha.

Kuvia voi vapaasti käyttää, kun mainitsee kuvalähteen ja kuvaajan nimen, kuten: judo.fi/Risto Saha tai judo.fi/Kalle Kiviniemi. Hyödynnä myös Youtuben otteluvideot ja pääkanavan selostettu video seurasi toiminnassa. Linkit aineistoihin tämän artikkelin lopussa.

 

Judoliitto kiittää tapahtuman järjestäjiä

Ideapark Lempäälä tarjosi judolle huikeat tapahtumapuitteet, kun Bläk Boksissa nähtiin Striimus Oy:n toteuttamat valoshowt ja esitystekniikan sekä saatiin lajille näkyvyyttä niin mediassa kuin kauppakeskuksessa, jossa vieraili lauantaina 7.5. 23 000 asiakasta (korjattu luku) päivän aikana. Lisäksi SM-yleisö sai nauttia  Duudsoneiden HP:n ja Jarpin judokokeiluista niin Bläk Boksissa kuin kauppakeskuksen tapahtuma-aukiolla. Tapahtuma nosti kansallisen arvokilpailun statusta kertaheitolla ylöspäin. Tästä suuri kiitos kuuluu Ideaparkin kumppanille Striimus Oy:lle, joka mm. suunnitteli uuden ilmeen SM-logon myöhemminkin hyödynnettäväksi ja kehitti Tero Partasen ja Hannu Jokisen kanssa yhteistyössä Judokisa-järjestelmää ja vastasi striimauksesta Judoliiton Youtube-kanavalle talkootuntejakaan laskematta. Ideaparkin vahva ja palkittu tapahtumatuotantotiimi huolehti jo ennakkoon järjestelyistä ja tapahtuman ennakkomarkkinoinnista yhteistyössä Tampereen Judon ja Judoliiton kanssa.  Pieni, mutta pippurinen joukko osaavia ja tekeviä ihmisiä saivat judon näkyväksi kymmenille tuhansille ihmisille. Kiitos Heini, Anna, Sanna ja Sofia. Tapahtumaidean takana ja koko Bläk Boks- konseptin innovaattorina oli kuitenkin toimitusjohtaja Visa Vainiola, joka halusi tarjota judolle ansaitsemansa paikan nousta esiin olympialajina myös ihmisten laajempaan tietoisuuteen. Avajaissanoissaan hän totesi että: ”Tavoitteena on ollut tarjota kansallisesti korkeimman tason arvokisalle arvoisensa puitteet.” 

 

Tampereen Judo

Järjestävä seura Tampereen judo vastasi varsinaisten kilpailujen toteutuksesta vahvalla rutiinilla ja vaikka tapahtumatiimissä mukana ollut seuran puheenjohtaja ja kisapäällikkö Antti Torkko joutui jättäytymään viime metreillä kotikatsomon puolelle. Seuran ex-toiminnanjohtaja Pasi Luoman ja kilpailun juhlapuitteiden suunnittelusta vastanneen Jorma Lehtioksan käsissä hoituivat käytännön asiat ja tuttu juontajapari: Petri Heiskanen ja seuran kunniapuheenjohtaja Jouko Rantanen toivat tapahtumaan tutun ja varman rytmin. Kiitokset on osoitettava myös Nina ja Petteri Luukkaiselle, jotka heittäytyivät ohjelman ideointiin ennakkoluulottomalla asenteella. Nina perehdytti myös Duudsoneita judon saloihin. Hän suunnittelija toteutti puolisonsa Petterin kanssa lasten judonäytöksen. Kiitokset myös Tiger Teamsin Mikolle ja Santulle, jotka opastivat Duudsonit judon sääntöihin olympiatuomari Veli-Matti Karinkannan apuna ja toimivat kauppakeskuksessa Luukkaisten vetämässä judotuokiossa. Samuli Viitanen ja Valtteri Pajunen tekivät pitkä päivätyön 7.5. selostaessaan suoria nettilähetyksiä tapahtumasta ja sunnuntain joukkuekilpailuissa Viitasen parina vuorostaan oli Tomi Heikkinen. Ammattitaitoista ja mukaansa tempaavaa selostusta päästiin nauttimaan kotikatsomoissa.

 

Lempäälän Syokonkan

Lempäälän Syokonkan toimi Tampereen Judolle tukipalveluita tarjoavana judoseurana vastaten mattotalkoista ja tapahtuman rakentamisesta perjantai-iltana. Innokas talkooporukka saikin rakennettua tapahtuman puitteet noin kolmessa tunnissa hyvän ennakkosuunnittelun avulla. Syokonkanista mukana oli myös muita avustajia tukemassa järjestävän seuran tekemistä molempina kilpailupäivinä. Lämmittelytatamina toimi Syokonkanin dojo, mikä sujuvoitti tapahtuman järjestelyjä. Kiitos Veli-Matti Karinkanta ja monilukuinen talkootiimi.

 

Kiitoksia myös muille taustavaikuttajille

Erityismaininta kuuluu kiitoksin myös Manne ja Roope Isorannalle, sillä he järjestivät Duudsoneiden HP:lle ja Jarpille kauppakeskuksen tapahtumalavalla judolliset haasteet ja samalla perehdyttivät yleisöä judon saloihin. Tapahtuma onnistui upeasti Mannen perehtyneisyydellä, osaamisella höystettynä veitikkamaisella huumorilla. Näistä tilanteista saa nauttia myös myöhemmin judokansa, koska paikalla oli Sanoman osaavat sisältötoimittaja ja videokuvaaja mukana koko päivän Ideaparkin kutsumana. Kiitos myös Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoille Kadille, Saralle, Tialle ja Venlalle, jotka loihtivat yhteistyössä Kirkkonummen Judoseuran, Vantaan Jukaran, Lempäälän Syokonkanin ja Tampereen Judon sekä Kalle Kiviniemen ja allekirjoittaneen kanssa lasten judovideoita väliajalla esitettäväksi ja edelleen judoseurojen sekä Judoliiton hyödynnettäväksi. Erityiskiitokset ansaitsee myös Jade Seikkula, joka huolehti Judoliiton some-päivityksistä vahvalla ammattitaidolla tapahtuman ajan. On upeaa, että aiemmin itse kilpailleet judokat antavat osaamisensa nyt myös tatamin reunalla judon ja sitä seuraavan yleisön käyttöön!

Kiitos myös aluepäälliköille (Pekka Reinikainen, Tero Haukkala ja Markku Ilvonen), jotka osallistuivat palkintoseremoniaan Judoliiton valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Mika Mukkulan ja puheenjohtaja Esa Niemen kera la 5.7. Sunnuntaina tehtävää hoitivat vuorostaan Pasi Luoma ja Veli-Matti Karinkanta sekä Visa Vainiola samoin kuin sovelletun judon päävalmentajat Tuula Holtti, Jukka Koistinen ja sovelletun judon uranuurtaja Marita Kokkonen sekä Judoliiton kunniapuheenjohtaja Erkki Kokkonen ja Judoliiton hallituksen jäsen ja eettisen valiokunnan puheenjohtaja Anu Stör. Kiitokset myös Pentti Vauhkoselle, joka lahjoitti Duudsoneille judogit ja sponsoroi aluepäälliköiden esittelypisteen. Erityiskiitos kuuluu myös Tero Partaselle, joka osallistui tapahtuman suunnitteluun ja aina hektiseen toteutukseen. Partanen viimeisteli myös painettavat kulkukortit uudella tapahtumailmeellä ja varmisti Striimus Oy:n kanssa, että tekniikka pelaa ja yhteistyö toimii. Kiitos kuuluu myös kilpailun viralliselle valvojalle, Tero Rönkölle, jonka tarkkaavat silmät ja kilpailujärjestäjäkokemus auttoivat ennakoimaan vaihtuvia tilanteita. Kiitos myös tervehdyksensä tapahtumassa antaneille Tampereen kaupungin liikunta- ja nuoristoimenjohtaja Pekka.P.Paavolalle ja Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemelle.

 

Muut toimitsijat 

Kiitos kaikille judoaktiiveille ja toimitsijoille sekä talkooväelle niin tatamilla kuin sen vieressä. Monella henkilöllä oli tuplaroolitusta tapahtumassa ja siirtymiä esimerkiksi valmentajasta tiedottajaksi tai tuomarista palkintojen jakajaksi. Kiitos tuomareille, jotka jaksoivat skarpata monelle judokalle vuoden tärkeimmässä kilpailussa ja toimia ammattimaisesti vaihtuvissa tilanteissa. Kiitos SPR:n kokeneelle ensiapuhenkilöstölle ystävällisestä ja myötäelävästä palvelusta. Kiitos myös STT:n, Ylen, Sanoman ja Aamulehden toimittajille, jotka tulivat paikalle kuvaamaan ja haastattelemaan urheilijoita. Tästä tuloksena muun muassa artikkelissa nähtävä video ja todennäköisesti lähiaikoina Urheiluruudussa nähtävää materiaalia.

 

Judoseurat, valmentajat ja etenkin urheilijat

Oli ilahduttavaa nähdä, miten paljon eri judoseuroja tapahtumaan osallistui. Koronapandemian jälkeen etenkin aikuisjudokoiden paluu kilpatatameille on ollut hidasta ja useampi nuori judolupaus on hakeutunut muiden asioiden pariin. Seuravalmentajat ovat avainasemassa, että SM-tapahtuma nähdään tärkeänä urheilijan ohjelmassa. Nyt mukana SM-kilpailuissa olivat kaikki kärkinimet, jotka olivat tällä hetkellä ottelukuntoisia. Oli upeaa nähdä mukana myös judotauolta palanneita urheilijoita, jotka onnistuivat kunnioitettaviin suorituksiin varmalla tekemisellään. Ilman urheilijoita ja valmentajia ei tapahtuma olisi onnistunut. Iso kiitos kaikille mukana olleille ja judofaneille, tukijoille ja urheilijoiden läheisille, jotka tulivat paikalle katsomaan ja kannustamaan ”omiaan”! Innostunut tunnelma välittyi varmasti myös kotikatsomoihin livelähetysten myötä.

 

Erilaisina yhdessä

Kun teemme yhdessä töitä judon näkyvyyden ja markkinoinnin eteen ja seuravalmentajat ja urheilijat jaksavat päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen ahertaa oman työnsä äärellä, niin emme voi muuta kuin onnistua yhdessä. Meillä on paljon tehtävää joka sektorilla ja jokaista tarvitaan niin tatamilla kuin sen vieressä. Judofaneja syntyi lisää tämän SM-tapahtuman myötä ihan varmasti. Eri ihmisillä ja judoseuroilla on erilaiset tavoitteet, mutta meitä kaikkia hyödyttää se, että judo on vetovoimainen ja puhallamme yhteen hiileen. Kiitos kaikille niille, joiden nimeä en ehkä ole tässä artikkelissa huomattu mainita. Judo on uljas laji ja sen arvot muistuttavat meitä yhteisöllisyyden ja toisten kunnioittamisen tärkeydestä. On huomionarvoista, että meistä jokainen voi kertoa eteenpäin sitä viestiä, mitkä liittyvät judon kasvatukselliseen sanomaan sen lisäksi, että kyse on myös huippu-urheilusta yhdestä maailman vaativimmassa lajissa. Valtaosa, kuten allekirjoittanutkin tekee töitä lajin eteen vapaaehtoisena. Uskon, että meillä jokaisella on paikkamme ja tilaa judoyhteisössä. Näillä sanoilla kiitän kaikkia judon eteen töitä tekeviä ihmisiä, oli roolisi mikä tahansa. Kaksi vapaaehtoista judotalkoolaista ovat ottaneet judoseuroja ja mediaa varten valokuvia ja haluavat antaa ne käyttöönne, joten tallentakaa itsellenne tapahtuman muistot kansioihinne ja jakakaa eteenpäin. Tärkeintä on kuitenkin vaalia yhteisiä judomuistoja ja kokemuksia, jotka kantavat läpi elämän.

Yhteistyöstä tässä tehtävässä kiittäen

Taina Saha, Judoliiton viestintä- ja markkinointivaliokunnan puheenjohtaja ja SM-kilpailujen tapahtumatiimin jäsen.

 


Linkki videotallenteisiin Judoliitto Youtube -kanavalle

https://www.youtube.com/channel/UC0ThhF7IbAS_BexBIl3auiQ

Valokuvat

Alla on linkit Kalle Kiviniemen ja Risto Sahan ottamiin valokuviin, jotka he tarjoavat judoyhteisön ja median tiedotuskäyttöön, vapaaehtoistyönä. Lähteenä tulee mainita: judo.fi/Kalle Kiviniemi tai judo.fi/Risto Saha.

SM-judokuvia 7.5. Kalle Kiviniemeltä alla olevasta linkistä

https://drive.google.com/drive/folders/1uWVbv8JgOU0zOdh9Y75c1gHKVyGS89c9?usp=sharing

SM-judokuvia 8.5. Kalle Kiviniemeltä alla olevasta linkistä

https://drive.google.com/drive/folders/1TO9LBoksUNqREqfV9IhZuZgftuzxP1Ao?usp=sharing

Risto Sahan ottamat palkintokuvat la 7.5.2022 alla olevasta linkistä

https://drive.google.com/drive/folders/1xXvL6_Zt1gkBkoFj07fLHy5z1XzuhwRb

Risto Sahan ottamia ottelukuvia yksilökilpailusta 7.5.2022 alla olevasta linkistä

https://drive.google.com/drive/folders/1QZT8CVyjoKaC-nC2_Ak8i_mAoIBN1qLo

Risto Sahan ottamat kuvat avajaisista 7.5.2022

https://drive.google.com/drive/folders/1N_h8QY02YibYqAGIUV9g2qDkrVSUAoou

Risto Sahan ottamat kuvat veteraanien SM 8.5.2022

https://drive.google.com/drive/folders/1nHyXPhX4Ifxt7lqf2UTqG_ZsM5b6B7Ux?usp=sharing

Risto Sahan ottamat kuvat sovelletun SM 8.5.2022

https://drive.google.com/drive/folders/1fqHyulOD8kJP1MYqtIzbZMz5Ciedzk-a?usp=sharing

Risto Sahan ottamat kuvat Mixed Team -joukkuekisa SM 8.5.2022

https://drive.google.com/drive/folders/1EPlZr4RsfNgLcxkhVskHptKtB249YuYX?usp=sharing