Vuoden 2022 ensimmäiset judokisat Keskilännen alueella käytiin Kurikassa Kurikan Seibukanin järjestämänä kahden vuoden tauon jälkeen Aprilli Shiaissa 9.4.2022.

Lue aluepäällikkö Tero Haukkalan kirjoittama uutinen alta.

Kilpailuun osallistui 132 ottelijaa edustaen 19 eri judoseuraa. Otteluita kertyi päivän mittaan yhteensä 166kpl.

Monille junioriottelijoille tämä kilpailu oli ensimmäinen kisa judourallaan, ja siksi koettiin tärkeäksi olla opettavainen kisa sekä tarjota mahdollisimman miellyttävä kokemus. Ja siltähän se näytti palkintojen jaossa, jossa ilmeet olivat pääsääntöisesti hymyileviä.

Tuomarioppia maailman huipulta

Tämä kisa oli myös monelle alueen tuomarille parin vuoden tauon jälkeen haastava, mutta tueksemme saimme tuomaripalaveriin mukaan olympiatuomari Veli-Matti Karinkannan, joka oli paikalla oman seuran junioreiden kanssa. Uusien sääntöjen kertaus ja muutamat vinkit ja tarkennukset Veli-Matilta, niin tuomaritkin olivat valmiina tuomitsemaan ottelut.

Judoliiton aluevaliokunnan puheenjohtaja Pentti Vauhkonen saapui Pieksämäeltä paikalle tuoden mukanaan myyntiin vain ”kisapukuja”. Kauppa kävi vilkkaasti ja toteaisimme tämän perusteella alueen judokoiden osallistuvan myös seuraaviin alueella järjestettäviin kisoihin.

Hieman osallistumiskynnystä helpotti viikko sitten Seinäjoella järjestetty alueleiri, jossa monet kilpajudokan alut saivat tutustua toisiinsa ensimmäistä kertaa. Tällaisen alueleirin yhteyteen Veli-Matti heitti idean salikisojen järjestämiseen, missä judokat saisivat kisakokemusta ja tuomarit varmuutta ja ylläpitämään ns. ”tatsia” tuomarointiin. Tämä täytyy ottaa ohjelmaan vaikka alustavasti kaavailtuun aluekesäleiriin.

Aprilli Shiai oli onnistunut kaikin puolin ja tästä pohojalaisittain sanottuna ISOO KIITOS Seibukanilaasille!

Tero Haukkala Keskilänsi

Tero Haukkala

Keskilännen judoseurojen aluepäällikkö


Katso Juha Laineen ja Eeva Iivarin nappaamat kuvat kilpailuista alta: