Alle 81 kg:n painoluokassa kilpaileva Nummelan Judon Oskari Mäkinen otteli sunnuntaina 6.3. kovan päivän: kuusi ottelua, joista viisi voittoa. Tappio tuli semifinaaliottelussa kanadan Briand Etienneä vastaan, mutta pronssiottelussa Mäkinen nappasi makean Ippon-voiton Ranskan kokeneesta Oumar Djalo Alphasta.

Voit katsoa tästä videolinkistä, miten Oskari kääntää waza-arin tappioasemastaan itselleen Ippon-voiton.

Katso live-tulokset ja myöhemmin ottelukohtaiset videot Kansainvälisen Judoliiton (IJF) sivuilta täältä.

Alle on koottu Oskarin ottelut ja pisteet niistä.

Praha European Open 2022

Tunnelmia heti kilpailupäivän jälkeen

Oskari Mäkisen kilpailupäivä oli raskas ja kesti kaikkiaan noin yhdeksän tuntia aamun lämmittelyistä palkintojen jakoon. Mäkinen oli sunnuntaina turnauksen ainut suomalaisottelija. Valmentajana tatamin reunalla toimi Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic. Lauantaina kilpailleet muut suomalaiset eivät onnistuneet odotetusti, joten joukkueen menestystoivo lepäsi Oskarin harteilla.

 

Mäkinen kuvaa omaa päiväänsä seuraavasti:
– Ekat kolme ottelua tuntuivat tahmealta, mutta loppua kohden alkoi paranemaan. Päivä oli superraskas, mutta kun sai pidettyä hyvän ottelufiiliksen yllä, niin alkoivat ottelut menemään vähitellen omaan pussiin. Sain myös parasta mahdollista tukea tiimitovereiltani. Seuraava kilpailu on Antalyan Grand Slam huhtikuussa. Tästä on hyvä palata sorvin ääreen ja jatkaa omaa tekemistä eteenpäin.
Kun Oskarilta kysyy, mitkä ovat hänen vahvuuksiaan judokana, hän toteaa seuraavaa:
– Omiin vahvuuksiin varmaa kuuluu monipuolinen tekniikka paljon heittoja eri suuntiin eri puolilta ja räjähtävä nopeus. Teen asioita omalla tyylilläni, kuten olen jo useamman vuoden tehnyt. 
Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic on iloinen Mäkisen saavutuksesta:
– Olen tosi iloinen tästä päivästä ja siitä, että Oskari osoitti jälleen, että suomalainen judoka pystyy voittamaan mitaliotteluita ja olemaan podiumilla IJF:n ranking-turnauksessa. Hän on hyvä ottelija ja pystyi voittamaan, vaikka sai otellessa hieman osuumaa kyynärpäähänsä. 
Suomen joukkue jatkaa Nymburkiin kansainväliselle judoleirille ja jatkaa valmistautumistaan kohti Bulgarian EM-kilpailuja, jotka ovat huhti-toukokuussa Sofiassa. Leirillä on 500-600 judokaa, joten kovia harjoitusvastuksia löytyy myös suomalaishuipuille.
Artikkelin kuva: EJU/Carlos Ferreira.
Ryhmäkuva joukkueesta alla. Kuvasta puuttuu Emilia Kanerva, joka palasi lauantain kilpailujen jälkeen Suomeen.
Finland Judo Team Praha 2022
Rok Draksic, Turpal Djoukaev, Oskari Mäkinen, Valtteri Olin ja Luukas Saha