Tshekin Prahassa otellaan viikonloppuna European Open -turnaus, jossa kamppailee viisi suomalaista judokaa päävalmentaja Rok Draksicin valmentaessa.

Suomen joukkueen kilpailijat ovat:

Naiset alle 63 kg,  Emilia Kanerva, Kirkkonummen Judoseurasta

Miehet alle 66 kg, Luukas Saha, Riihimäen Judoseura

Miehet alle 73 kg, Turpal Djoukaev, Hämeenlinnan Judoseura

Miehet alle 73 kg, Valtteri Olin, Keravan Bodonos

Miehet alle 81 kg, Oskari Mäkinen, Nummelan Judo

Kaikki muut urheilijat ottelevat lauantaina, mutta Oskari Mäkinen kamppailee sunnuntaina.

European Open Prague statistic

Tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 527 kilpailijaa 42 eri maasta. Kilpailusarjoissa on kymmeniä judokoita ja Euroopan Judounionin (EJU) sivuilla luonnehditaankin kilpailua mega-tapahtumaksi (katso uutinen täältä.) Kilpailupäivien voi ennakoida venyvän pitkiksi.

Lauantaina ottelut alkavat klo 10.00 ja niitä voi seurata live-lähetyksin osoitteesta www.ijf.org.


Kilpailijat ja heidän ensimmäiset vastustajansa (tätä kirjoittaessa ei ottelujärjestys ole vielä tiedossa).

Emilia Kanervan sarjassa (-63 kg) on 35 judokaa. Hän kohtaa ensimmäisessä ottelussaan slovenian Lia Ludvik (WRL 113). Voit katsoa ottelukaavion täältäEmilia ottelee tatamilla 1 päivän 6. ottelun.

Luukas Sahan sarjassa on 58 judokaa ja hän pääsee aloittamaan suoraan toiselta kierrokselta WRL:n perusteella. Sarja otellaan tatamilla 3 ja  päivän 45. ottelu. Toisella kierroksellaan hän kohtaa joko Ranskan Sina Sandroleslamin (WRL 211) tai Israelin Yarin Menagedin ,joka on mm. alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pronssimitalisti vuodelta 2018. Voit katsoa ottelukaavion täältä.  

Alle 73 kg:n sarjassa on 56 kilpailijaa, joista kaksi suomalaista judokaa.

Turpal Djoukaev saa ensimmäisessä ottelussaan vastaan Espanjan Jose Antonio Aranda Olallan, jolta löytyy European Cup -mitaleja.  Turpalin ensimmäinen ottelu on matolla 4 ja päivän 13. kamppailu.

Myös Valtteri Olin kohtaa ensimmäisessä ottelussaan espanjalaisen, Sergio Ibanez Banon. Olin kamppailee tatamilla 4 päivän 7. ottelun.

Sunnuntaina otteleva Oskari Mäkisen sarjassa on 60 ottelijaa. Hän kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Saksan Mohammad Schwaebschin (WRL 245). Sunnuntain ottelujärjestys ei ole vielä tiedossa.